Οι δήμαρχοι Καλλιθέας και Μοσχάτου-Ταύρου ζητούν από την Περιφέρεια απαντήσεις για τις καθυστερήσεις στην ανάπλαση του Φαληρικού

Δήμος Βισαλτίας: Έρευνα στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής για καλλιέργειες αμπελιών στην αρχαιότητα
18 Ιουλίου 2023
Διάψευση του προέδρου της ΚΕΔΕ σε δημοσιεύματα περί ευθύνης των δήμων για τις πυρκαγιές
18 Ιουλίου 2023
Show all

Οι δήμαρχοι Καλλιθέας και Μοσχάτου-Ταύρου ζητούν από την Περιφέρεια απαντήσεις για τις καθυστερήσεις στην ανάπλαση του Φαληρικού

Την αγωνία τους για την καθυστέρηση των έργων της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου κατέθεσαν οι δήμαρχοι Καλλιθέας και Μοσχάτου-Ταύρου Δημήτρης Κάρναβος και Ανδρέας Ευθυμίου, αντίστοιχα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. και ζητούν σαφείς απαντήσεις από την Περιφέρεια Αττικής για τις εξελίξεις στο παραλιακό μέτωπο

«Εκφράζουμε την αγωνία μας για το αν τελικά το έργο θα γίνει, μετά από τόσες καθυστερήσεις. Και κάνουμε δημόσια έκκληση προς την Περιφέρεια Αττικής να μας πει την αλήθεια. Πού και γιατί έχει κολλήσει το έργο; Απαιτούμε την αλήθεια για ένα έργο τόσο ζωτικό για τις ζωές μας αλλά και τόσο πολύτιμο για ολόκληρη την Αττική», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δ. Κάρναβος με τον Ανδ. Ευθυμίου να συμπληρώνει: «Δεν αγωνιζόμαστε για τις ερχόμενες εκλογές αλλά για τις επόμενες γενιές. Το έργο είναι πολύ σημαντικό και μεγάλο όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για την Ευρώπη. Αφορά το μέλλον της ευρύτερης περιοχής η οποία τόσο αυθαίρετα αποκόπηκε από την φυσική της γειτνίαση με τη θάλασσα και παρά τις αποφάσεις διόρθωσης αυτής της αδικίας όλοι μας υφιστάμεθα για περισσότερα από 50 χρόνια το ”φράγμα” των χιλιάδων τόνων από μπάζα που ”χτίστηκε”, με τα έργα της Χούντας».

Οι δήμαρχοι αναφέρθηκαν στους αγώνες που έχουν δώσει για την αποκατάσταση της αδικίας και την αποδοχή του αιτήματος τους από την ελληνική Πολιτεία, την Περιφέρεια, την ΕΕ, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και υπογράμμισαν ότι το έργο δεν πρέπει να λέγεται ανάπλαση αλλά «αποκατάσταση της πρόσβασης των κατοίκων στην θάλασσα τους».

Ανέφεραν ότι ξεκίνησε η πρώτη φάση του έργου πριν επτά χρόνια, έφτασε σε ένα σημείο και από εκεί και ύστερα, μόνο καθυστερήσεις. «Σήμερα πλέον φοβόμαστε ότι αυτές οι καθυστερήσεις μπορεί να σηματοδοτούν και την ματαίωση του έργου. Κάτι που θα μας γυρίσει δεκαετίες πίσω και σε ακόμη χειρότερο σημείο αφού τώρα ούτε καν στοιχειωδώς προσβάσιμος δεν είναι ο χώρος», τόνισαν.

Σημείωσαν ότι από το 2019 έως σήμερα οι δύο Δήμοι με σειρά επαφών, κινητοποιήσεων και διαβημάτων προ τη Βουλή, τα κόμματα και τους φορείς, με κοινό ψήφισμά τους διεκδικούν να σταματήσει η πολύχρονη καθυστέρηση των έργων στην παραλία και να δημοπρατηθεί άμεσα η Β΄ φάση του έργου. Επίσης να απομακρυνθούν άμεσα τα μπάζα από την παραλία τα οποία αποβαίνουν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και να διατηρηθεί το γήπεδο ποδοσφαίρου στο ύψος των Τζιτζιφιών.

Στο πλαίσιο αυτό απόψε το βράδυ (Τρίτη, 18 Ιουλίου, στις 20.30 ) θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση με συμβολικό κλείσιμο δρόμου και συναυλία με τον Άκη Δείξιμο, στην οδό Ποσειδώνος, στο ύψος του Ιλισού.