Οι δυνάμεις της προόδου ενώνονται για ένα κοινό πολιτικό σχέδιο…

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ αποχαιρετά τον Κάρολο Παπούλια
27 Δεκεμβρίου 2021
Η απλή αναλογική θα δώσει μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία – το νέο που δημιουργείται…
28 Δεκεμβρίου 2021
Show all

Οι δυνάμεις της προόδου ενώνονται για ένα κοινό πολιτικό σχέδιο…

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

Όπως έγραψε και σε τρία τελευταία tweet του ο Bill Gates μπορεί με την μετάλλαξη Omicron να μπαίνουμε στο χειρότερο κύμα της «πανδημίας» αλλά η πρόβλεψη του είναι (με βάση τις πληροφορίες και γνώσεις που διαθέτει) ότι το 2022 η πανδημία θα τελειώσει. Άλλωστε επάνω σε αυτή την παραδοχή έχει «στηθεί» και ο αντίστοιχος ελληνικός προϋπολογισμός. Και ότι επίσης και η ενεργειακή κρίση – που δημιουργεί απανωτές εκρήξεις ακρίβειας – και αυτή θα ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς. Υπάρχουν λοιπόν άσχημα μαντάτα μπροστά μας, αλλά και καλά νέα στο ορίζοντα (για τη νέα χρονιά).

Η χρονιά που φεύγει σε λίγες μέρες, μας αφήνει μια ιδιαίτερα πικρή γεύση καθώς η κοινωνία και οικονομία μας δοκιμάστηκαν δεινά – μην ξεχνάμε οτι τα τελευταία δώδεκα χρόνια πηγαίνουμε από την Σκύλλα στην Χάρυβδη με μικρές ανάσες και αναλαμπές. Τα νέα μας παιδιά σχεδόν δεν έχουν γνωρίσει τίποτε άλλο από κρίση, φτώχια, αδιέξοδα και απογοητεύσεις. Η ανεργία να είναι το μόνο που βλέπουν μπροστά τους ή στην καλύτερη περίπτωση και κάποια δουλειά χωρίς ωράρια, ασφάλεια, προοπτική και το κυριότερο χωρίς…χρήματα. Ποιος μπορεί να ζήσει με 400 ή 500 ευρώ; Πως μπορούν τα νέα ελληνόπουλα να κάνουν οικογένεια; Γι αυτό όσοι μπορούν φεύγουν, τρέχοντας…(μπας και σωθούν).

Οι αλαζόνες «μικροί μουσολίνι» αυτοθαυμαζόμενοι και αλληλοσυγχαιρόμενοι σαν άλλοι «Ναπολέοντες» δημιουργούν μέσα απο την μηντιακή δικτατορία που έχουν εγκαθιδρύσει με δημόσιο χρήμα(των θυμάτων τους δηλαδή) μια εικονική πραγματικότητα στην οποία η ανάπτυξη καλπάζει, οι επενδύσεις ρέουν από τα μπατζάκια μας, τα νούμερα μεγαλουργούν και οφείλουμε όλοι να προσκυνούμε τους…άριστους που μας σώζουν διαρκώς από τον κακό μας εαυτό! Δεν υπάρχει αντίπαλος απέναντι τους…και εάν υπάρξει «κακό του κεφαλιού του»! Η Δημοκρατία, μοιάζει και είναι (εδώ και καιρό) ένα χαρτί «κενό περιεχομένου»…

Το μόνο τους πρόβλημα μοιάζει να είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να ξεπεράσουν τον σκόπελο των εκλογών, που για κακή τους τύχη θα πρέπει να γίνουν με απλή αναλογική. Και εκεί μπορεί να σκοντάψουν και να…ανατραπεί το τρένο που είναι φορτωμένο με την πανάκριβη πραμάτεια τους. Βέβαια ως…άριστοι που είναι, φροντίζουν πολύ γι αυτό. Αλλά και πάλι η ζωή είναι γεμάτη απρόοπτα…Ο Λαός πάντα μπορεί να μεταμορφωθεί σε Ηρακλή και με το ρόπαλο στην πλάτη να καθαρίσει τους σταύλους του Αυγεία από την σωρευμένη κόπρο…

Ηδη το Πράσινο Κίνημα, η Πράσινη Αριστερά και η Σοσιαλιστική Προοπτική (μαζί και άλλες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που συζητούν μαζί τους) συνεκτίμησαν ότι οφείλουν να εργαστούν από κοινού με στόχο να δώσουν πολιτικές προτάσεις και σχέδιο που θα προτείνει ένα βιώσιμο μοντέλο ευημερίας, θα βελτιώνει την καθημερινότητα και θα δίνει λύσεις στα διαρκώς εντεινόμενα προβλήματα της κοινωνίας. Και βέβαια θα δίνει ελπίδα στη δημοκρατία μας, προστασία στον πλανήτη και όραμα στους πολίτες για να συμμετέχουν στην επόμενη μέρα της ανασυγκρότησης της Ελλάδας.

Γι’ αυτό και αποφάσισαν να συντονιστούν και να εργαστούν για την ανάγκη διαμόρφωσης μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, η οποία θα στοχεύει στον μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας σε προοδευτική και οικολογική κατεύθυνση. Κοινός τόπος όλων αυτών των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που δημιουργούν το νέο ποτάμι της πολιτικής πλειοψηφίας από τις επόμενες εκλογές είναι η αντιστροφή της καθεστηκυίας τάξης πραγμάτων. Κοινός στόχος τους, η συσπείρωση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που είναι απέναντι στις αντιλαϊκές και αντιδημοκρατικές πολιτικές.

Για να έχει στα χέρια του ο ελληνικός λαός στις επόμενες εκλογές μια ορατή, σοβαρή και αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση εξουσίας βασισμένη επάνω σε προγραμματικές συγκλίσεις, επάνω σε ένα βιώσιμο πολιτικό σχέδιο για την δημιουργία της Ελλάδας του 21ου αιώνα που να αφορά όλους – και όχι μόνο μια παρασιτική ελίτ(όπως κυρίως συμβαίνει σήμερα).

Υπάρχουν πλέον οι αναγκαίες προϋποθέσεις για αυτόν τον διάλογο με στόχο τη συγκρότηση ενός αξιόπιστου πολιτικού σχεδίου που θα εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός. Για πρώτη φορά τα πολλά τελευταία χρόνια συντονίζουν τον πολιτικό τους βηματισμό αλλά και τις δράσεις τους οι πράσινες, οικολογικές, δημοκρατικές, σοσιαλιστικές και αριστερές δυνάμεις της χώρας. Με την έναρξη της νέας χρονιάς θα πραγματοποιηθεί κοινή ανοιχτή εκδήλωσή τους για το πολιτικό σύστημα και τα αδιέξοδα της χώρας, όπου εκεί θα ειπωθούν πολύ περισσότερα.

Ο αγώνας είναι δικός μας και μας αφορά όλους και όλες… Καλή χρονιά με Υγεία.

*Ο Νίκος Καραμπάσης είναι δημοσιογράφος, επικεφαλής επικοινωνίας και εκπρόσωπος Τύπου του Πράσινου Κινήματος