Ολική αναβάθμιση του συστήματος δημοτικού φωτισμού των Αχαρνών

Δήμος Ηρακλείου: Πρόγραμμα επανένταξης για τους αστέγους
9 Νοεμβρίου 2021
Κοινόχρηστα ποδήλατα εγκαθιστά ο Δήμος Αλεξάνδρειας
9 Νοεμβρίου 2021
Show all

Ολική αναβάθμιση του συστήματος δημοτικού φωτισμού των Αχαρνών

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των Αχαρνών περιλήφθηκε στη 2η αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής, όπως ενημερώνει ο Δήμος.

Αφορά την ολική ποιοτική και ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού με τεχνολογία φωτιστικών led και σύστημα τηλεδιαχείρισης, συνολικού προϋπολογισμού 10.553.657,36 ευρώ, κόστος που θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια και περιλαμβάνει την αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων, με νέα υψηλής τεχνολογίας «έξυπνα» φωτιστικά τύπου LED.

Όπως σημειώνει ο Δήμος, πρόκειται για έργο υψίστης σημασίας για την πόλη των Αχαρνών καθώς αναμένεται να βελτιώσει τη καθημερινότητα των πολιτών και να εγκαθιδρύσει, ιδίως στις λιγότερο φωτισμένες συνοικίες, αίσθημα ασφάλειας. Πέρα από αυτό με την αντικατάσταση του παλαιού φωτισμού, ο δήμος θα πετύχει εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των εκπομπών ρύπων.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκο Πέππα για τη συνδρομή τους στην αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού, καθώς αποτελεί ένα σημαντικότατο έργο στον τομέα του εκσυγχρονισμού και της ασφάλειας», ανέφερε ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός.

Το συγκεκριμένο έργο συμπεριλήφθη στη 2η αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος, που ψηφίστηκε την Τετάρτη3/11 από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Επόμενο βήμα πλέον είναι η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου για να προχωρήσει ένα έργο τεράστιας σημασίας για τις Αχαρνές», καταλήγει ο Δήμος.