ΟΛΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΑΛΤΕΖΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ

ΑΕΡΑΣ ΝΙΚΗΣ για τον Γιάννη Σταθόπουλο στην Αγία Παρασκευή
12 Οκτωβρίου 2023
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Στηρίζει 2 Υποψηφίους Περιφερειάρχες και 15 Υποψηφίους Δημάρχους την 2η Κυριακή των εκλογών
13 Οκτωβρίου 2023
Show all

ΟΛΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΑΛΤΕΖΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ

Αλλαγή σκηνικού διαμορφώνεται στο Δήμο Άργους Μυκηνών. Αφενώς ο δήμαρχος κ. Καμπόσος δεν κατάφερε να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, αφετέρου ο δεύτερος (πολύ κοντά στον πρώτο) κ. Μαλτέζος, έχει καταφέρει να υποστηριχθεί από τις δύο παρατάξεις της ελλάσονος μειοψηφίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών.

Συγκεκριμένα οι παρατάξεις “ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΙΟΤΡΓΙΑΣ” και “ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ” εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες συστρατεύονται με τον κ. Μαλτέζο, τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών για να υπάρξει αλλαγή στο Δήμο Άργους Μυκηνών. Πλέον ο κ. Μαλτέζος είναι το απόλυτο φαβορί για να γίνει ο νέος δήμαρχος την Κυριακή των εκλογών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ”

Συγκέντρωση των μελών της,  προκειμένου να αποτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα πραγματοποίησε την Τρίτη 10/10/2023 η παράταξη Συμφωνία Δημιουργίας.

Μετά την εισήγηση του επικεφαλής της παράταξης Παναγιώτη Παπαϊωάννου, υπήρξαν τοποθετήσεις πολλών στελεχών με κοινή συνισταμένη την πίστη της συνέχισης του αγώνα από τον ρόλο που της ανέθεσαν οι πολίτες.

Ακολούθως εξουσιοδοτήθηκε ο  Παναγιώτης Παπαϊωάννου να συνομιλήσει με τον κ. Ιωάννη Μαλτέζο σε προγραμματική βάση.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Παπαϊωάννου – Μαλτέζου  την Τετάρτη 11/10/2023.

Η συνάντηση, που κύλησε σε εποικοδομητικό κλίμα, περιελάμβανε την προγραμματική σύγκλιση βασικών σημείων των προγραμμάτων μας με υιοθέτηση προτάσεων της Συμφωνίας Δημιουργίας όπως στον πολεοδομικό σχεδιασμό, την αγροτική ανάπτυξη, την προστασία των μνημείων μας, αλλά και την καθημερινότητα και τον πολιτισμό.

Στο πλαίσιο αυτό εκδίδεται η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μπροστά στο δίλημμα της Κυριακής, θα είμαστε καθαροί και ξάστεροι, όπως από την πρώτη στιγμή της γέννησης της Συμφωνίας Δημιουργίας και της ευθύνης μας απέναντι στο Δήμο Άργους Μυκηνών.

Είμαστε η παράταξη που προτάσσουμε τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε από τον ρόλο που μας ανέθεσαν οι πολίτες, ασκώντας δίκαιη και εποικοδομητική αντιπολίτευση.

Ως προϋπόθεση προόδου του τόπου μας θέταμε πάντα την αλλαγή ηγεσίας στον Δήμο Άργους Μυκηνών.

Αυτό δεν έχει ακόμα κριθεί, μετατέθηκε για την Κυριακή.

Πετύχαμε όμως το πρώτο και δυσκολότερο βήμα: αποδείξαμε ότι ο κ. Κάμποσος νικιέται!

Ζήσαμε όλοι το κλίμα βίας, ανομίας και τραμπουκισμού από την Δημοτική Αρχή Κάμποσου, που δεν σταμάτησε ούτε τη μέρα των εκλογών!

Πιστοί στις απόψεις μας τασσόμαστε με την άλλη υποψηφιότητα στο δίλημμα της κάλπης.

Έχουμε μάθει να μιλάμε καθαρά: το Όχι στον κ Καμπόσο, συνεπάγεται Ναι στον κ Μαλτέζο.

Η στάση μας υπαγορεύεται από τη συναίσθηση ευθύνης απέναντι στον Δήμο μας, αλλά και στους ψηφοφόρους μας, τους οποίους ευχαριστούμε για τη στήριξη και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε, ως παράταξη, πλέον μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Η ευθύνη υπαγορεύει να πάρουμε καθαρή θέση, για τη διοίκηση του δήμου την προσεχή πενταετία και να στηρίξουμε τον κ. Μαλτέζο.

Τελικός κριτής βέβαια είναι οι πολίτες του Άργους, τους οποίους και παροτρύνουμε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, για να φύγουμε, επιτέλους, από το αδιέξοδο του κ. Κάμποσου και να γίνουμε περήφανοι ξανά !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ”

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου είχε ένα σαφές μήνυμα. Οι πολίτες της πόλης του Άργους δεν επιζητούσαν ένα διαφορετικό πρόγραμμα αλλά ένα διαφορετικό Δήμαρχο.

Δεν υπήρχαν προαπαιτούμενα, δεν υπήρχαν αυτοδιοικητικά κριτήρια. Υπήρχε μόνο η απόρριψη ενός προσώπου, του Δημήτρη Καμπόσου.

Ο φόβος έκφρασης, οι αυθαιρεσίες σε κάθε επίπεδο και η τρομοκρατία οδήγησαν την κοινωνία σε αναζήτηση μιας νέας Δημοτικής Αρχής.

Πρόκειται για μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών. Δεν θέτει κριτήρια επιλογής, δεν αναζητά λύσεις για τα προβλήματα της. Δεν εξετάζει καν, το γεγονός οτι επαναφέρει τους ανθρώπους που ανέδειξαν τον Δ. Καμπόσο ως Δήμαρχο Άργους Μυκηνών. Το μόνο που επιζητά είναι μία ΑΛΛΑΓΗ ακόμα και αν αυτή αφορά τα ρούχα…

Η παράταξη μας, αποτελεί μια αυτοδιοικητική παράταξη, με πολιτικά χαρακτηριστικά αλλά χωρίς παρωπίδες.

Συγκεντρωθήκαμε στο εργατικό κέντρο στις 11/10/2023 και αποφασίσαμε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ την υποστήριξη στον δεύτερο γύρο της παράταξης του κ. Μαλτέζου, αφουγκραζόμενοι το αίτημα της κοινωνίας, χωρίς καμία προγραμματική συμφωνία και χωρίς καμία περαιτέρω σχέση με τις αρχές και τις αξίες που υπηρετούν οι μονοπρόσωπες παρατάξεις.

Στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο, η δυστοπία μια κοινωνίας χαμηλών προσδοκιών θα αποτυπωθεί και στη φωτογραφία του νέου δημοτικού συμβουλίου. 

Εμείς θα συνεχίσουμε να αποτελούμε το μικρό χωριό των ανυπότακτων Γαλατών, ελπίζοντας ότι η κοινωνία μας…. θα ανοίξει τα μάτια της.