Ολοκληρωμένη διαχείριση βιοαποβλήτων στον Δήμο Πλατανιά

Επαναλειτουργεί το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο του Δήμου Παλλήνης
21 Ιανουαρίου 2021
Πιλοτικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης πλημμυρικών φαινομένων στο Σπερχειό ποταμό
21 Ιανουαρίου 2021
Show all

Ολοκληρωμένη διαχείριση βιοαποβλήτων στον Δήμο Πλατανιά

Την ένταξη της πρότασής του, για ολοκληρωμένη διαχείριση βιοαποβλήτων, στον προσωρινό πίνακα κατάταξης της πρόσκλησης του Ε.Π. “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” 2014-2020, του ΠΕΠ Κρήτης, ανακοίνωσε ο Δήμος Πλατανιά.

Όπως ενημερώνει η πρότασή του ( μία από τις πέντε που εγκρίθηκαν σε όλη την Κρήτη ) είχε υποβληθεί πριν μερικούς μήνες. Η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και η λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων ολοκληρώθηκε μετά από πολύμηνη διαδικασία .
Ο τίτλος της πρότασης είναι “ Δράσεις για την Ολοκληρωμένη διαχείριση Βιοαποβλήτων Δήμου Πλατανιά”, πέτυχε τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία 7,07 με προϋπολογισμό χρηματοδότησης 460.529,85€.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η προμήθεια ειδικού απορριμματοφόρου βιοαποβλήτων με ενσωματωμένο σύστημα πλύσης κάδων, ανατρεπόμενο φορτηγό όχημα με γερανό και αρπάγη, κλαδοθρυμματιστή, κάδοι βιοαποβλήτων, κομποστοποιητές κλπ.

«Ο Δήμος Πλατανιά με τη δράση αυτή υλοποιεί το σχεδιασμό του, που αποσκοπεί στην οικολογική διαχείριση των Βιοαποβλήτων (καφέ κάδος), με διαρκή στόχο την αειφόρο ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον» όπως τονίζει.