Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του οδοιπορικού Let΄ s do it Greece

Συμμαχία Πολιτών: Οι προτάσεις για την καθαριότητα και τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Μεταμόρφωση
16 Δεκεμβρίου 2019
Κ. Χατζηδάκης στους ΦοΔΣΑ: η διαχείριση των απορριμμάτων είναι θέμα πολιτισμού και εθνικού φιλότιμου
16 Δεκεμβρίου 2019
Show all

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του οδοιπορικού Let΄ s do it Greece

Στις 31 Οκτωβρίου 2019 ξεκίνησε το ταξίδι της η ομάδα πρωτοβουλίας “let’s do it Greece” με στόχο της να κάνει τον γύρω της Ελλάδας ευαισθητοποιώντας τον κόσμο για το περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της η ομάδα “let’s do it Greece” συνεργάστηκε με πολίτες, με προσκόπους και οδηγούς, με καθηγητές και μαθητές, με σχολικές περιβαλλοντικές ομάδες, με τον Ερυθρό Σταυρό με τοπικές κοινότητες και φορείς και άλλες δημοτικές οργανώσεις. Δώσαν την υπόσχεση με τους πολίτες των πόλεων να κρατήσουν τους χώρους τους καθαρούς και σε κάθε περιοχή που βρέθηκαν φύτεψαν από μια ρίζα ελιάς.
Ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Παναθηναϊκό Στάδιο και το Ολυμπιακό Χωριό . Πήγαν στο νομό Φωκίδας και βρέθηκαν στην Αράχοβα, την Άμφισσα, την Ιτέα, την Κείρα και το Γαλαξίδι. Συνέχισαν στον νομό Φθιώτιδας, στην Παύλιανη, την Λαμία, στις ιαματικές πήγες των Θερμοπύλων, στις ράχες τις Στυλίδας, στην Mακρακώμη, στην Ερέτρια , στο Καρπενήσι, στα Άγραφα και στο Κερασοχώρι. Επόμενοι προορισμοί που ακολούθησαν ήταν η Λευκάδα, το Αγρίνιο, η Ναύπακτος, το Μεσολόγγι, η Πάτρα, η Κόρινθος και το Λουτράκι. Εκείνο το διάστημα επέστρεψαν στην Αθηνά για τον Μαραθώνιο οπού βρήκαν την ευκαιρία να καθαρίσουν την παράλια της Γλυφάδας από τα απορρίμματα όπως και στην παραλία της Αρτέμιδος μια μέρα μετά. Συνέχισαν το ταξίδι τους με τον Πύργο, την Αμαλιάδα, το Κατάκολο, την Τρίπολη, την Καλαμάτα, την Αργολίδα, την Σπάρτη. Ακολούθησε η Εύβοια και η Κάρυστος, το Αλιβέρι, η Ερέτρια, η Χαλκίδα και η Αιδηψός και στην συνέχεια ο Βόλος, η Καστοριά, το Αργός, το Νεστόριο, η Παραμηθειά, τα Ιωάννινα και η Αριδαία. Σειρά είχαν η Έδεσσα, η Σκύδρα, τα Γιαννιτσά, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τα Μετέωρα, η Νεάπολη, η Λάρισα, η Βόλβη, η Δράμα, οι Σέρρες, η Καβάλα, η Ξάνθη, η Κομοτηνή, ο Έβρος, η Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και η Αλεξανδρούπολη.
Παντού όπου πήγαν διοργανώθηκαν γιορτές, διαλέξεις, το φύτεμα τη ελιάς, συζητήσεις με τοπικούς παράγοντες και συλλογικότητες, ομιλίες σε σχολεία και ξεσήκωσαν κόσμο.
Η τελευταία ελιά για το πρώτο σκέλος του γύρου της Ελλάδας φυτεύτηκε πριν από λίγο στο Πλατανόδασος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης!
Σήμερα επιστρέφουν στην Αθήνα για να γεμίσουν όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τις μπαταρίες τους και από Ιανουάριο συνεχίζουν με την υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα.
Ενα ταξίδι που φτιάχνει μια τεράστια πανελληνία αλυσίδα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και τόπο – τόπο κλείνει το μεγάλο ραντεβού στις 10 Μαίου για την μεγάλη κεντρική γιορτή.