Ολοκληρώνεται το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στα Άνω Λιόσια

Βριλήσσια: Για 1η φορά μείωση δημοτικών τελών με βάση την ταυτοποιημένη ανακύκλωση
16 Αυγούστου 2023
Πάργα: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Καναλακίου από τον Δήμο
16 Αυγούστου 2023
Show all

Ολοκληρώνεται το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στα Άνω Λιόσια

Ολοκληρώνεται το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στα Άνω Λιόσια

Στην τελική φάση ολοκλήρωσης έχει μπει ένα από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα της Αττικής, προστασίας της ανατολικής λεκάνης των ‘Ανω Λιοσίων, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.
Το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία Ανατολικής Λεκάνης Δ.Ε. ‘Ανω Λιοσίων, Δήμου Φυλής», με προϋπολογισμό 14.915.000 ευρώ, αφορά στην κατασκευή κεντρικών συλλεκτήρων ομβρίων, ώστε να εξασφαλιστεί η αντιπλημμυρική προστασία – θωράκιση της Ανατολικής Λεκάνης της Δημοτικής Ενότητας ‘Ανω Λιοσίων του Δήμου Φυλής και της ευρύτερης περιοχής.
Τα έργα ενσωματώνονται στα υφιστάμενα έργα ομβρίων της περιοχής και τα συμπληρώνουν, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζουν αντιπλημμυρική προστασία, συνδυάζουν την παροχέτευση των ομβρίων των εκτός αστικής περιοχής λεκανών απορροής με την παροχέτευση των ομβρίων της οικιστικής περιοχής.
«Ολοκληρώνουμε ένα εμβληματικά αντιπλημμυρικό έργο το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Φυλής και συμβάλλει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων τα οποία ταλαιπωρούν εδώ και δεκαετίες τους κατοίκους», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης με αφορμή την επικείμενη παράδοση του έργου.