Ομάδες Ενδυνάμωσης Γονέων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ασπροπύργου

Πέντε νέα ηλεκτροκίνητα αναρροφητικά χειραμαξίδια στον εξοπλισμό καθαριότητας του Δήμου Σερρών
21 Οκτωβρίου 2022
Δήμος Βέροιας: «Ισότιμη αντιμετώπιση όλων των αγροτών στην καταβολή των ενισχύσεων λόγω της Ουκρανικής κρίσης»
21 Οκτωβρίου 2022
Show all

Ομάδες Ενδυνάμωσης Γονέων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ασπροπύργου

Ομάδες Ενδυνάμωσης Γονέων, για παιδιά προσχολικής ηλικίας, θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά φέτος, στις δομές της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμος Ασπροπύργου.

Στόχος των συναντήσεων των Ομάδων Ενδυνάμωσης, είναι να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για τη δημιουργία μιας καλής σχέσης γονέα/παιδιού -η οποία είναι καταλυτική για τη δημιουργία μιας υγειούς αυτοεικόνας στο παιδί καθ’ όλα καθοριστικής για την πορεία της ζωής του-, η βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια, η διερεύνηση του γονεϊκού ρόλου, η προσωπική ανάπτυξη και κατ’ επέκταση η ενδυνάμωση των γονέων, ώστε να ανταπεξέλθουν στην διαχείριση του σύνθετου και απαιτητικού ρόλου τους με αποτελεσματικό τρόπο.

Η ωφέλεια που προκύπτει από τη συμμετοχή των Γονέων στις Ομάδες Ενδυνάμωσης, είναι ότι παρέχεται η ευκαιρία επαφής και ανταλλαγής προβληματισμών και απόψεων με άλλους γονείς συνομήλικων παιδιών. Για τον λόγο αυτό, οι Ομάδες είναι βιωματικές και περιλαμβάνουν εκτός από διαλέξεις μικρού μήκους, συζητήσεις, παιχνίδια ρόλων, πληροφορίες και ανασκόπηση περιστατικών. Συντονιστής των Ομάδων θα είναι Ψυχολόγος ή Κοινωνικός Λειτουργός. Σε κάθε Ομάδα θα συμμετέχουν 5-7 γονείς και η διάρκεια των συναντήσεων, δεν θα ξεπερνά τη μία (1) ώρα, ανά 15νθήμερο.

Δικαίωμα συμμετοχής στις Ομάδες Ενδυνάμωσης έχουν οι γονείς όλων των παιδιών, που είναι εγγεγραμμένα στους Παιδικούς Σταθμούς. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ξεκινήσουν τη ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, με την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου που επισυνάπτεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Ασπροπύργου και την παράδοσή του στη συνέχεια, στην/ον Υπεύθυνη/ο του κάθε Σταθμού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την αρμόδια Διεύθυνση στα τηλέφωνα 2132006744-77 ή στο email: dpaideias.asp@gmail.com.