Ο Α. Ακρίβος για το φράγμα της Μεσοχώρας και το Ογκολογικό Κέντρο

Νέο βραβείο περιβαλλοντικής πολιτικής πήρε ο Δήμος Ιλίου
27 Δεκεμβρίου 2019
17 Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων δημοπρατούνται το 2020
31 Δεκεμβρίου 2019
Show all

Ο Α. Ακρίβος για το φράγμα της Μεσοχώρας και το Ογκολογικό Κέντρο

Άμεση παρέμβαση της παράταξης “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια”

Με μεγάλη ικανοποίηση παρακολουθεί η περιφερειακή παράταξη “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια”, τις εξαγγελίες του Περιφερειάρχη για την αξιοποίηση – λειτουργία του υδροηλεκτρικού φράγματος της Μεσοχώρας και την δημιουργία Πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου Θεσσαλίας, μέσα στο 2020.
Ο επικεφαλής της παράταξης και περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας, κ. Αθανάσιος Ακρίβος, ενημερώθηκε άμεσα για αυτές τις σημαντικές εξαγγελίες του κ. Αγοραστού και τοποθετήθηκε σχετικά.

“Ναι” στο “πράσινο” φράγμα Μεσοχώρας
Πιο συγκεκριμένα, για την αξιοποίηση και λειτουργία του υδροηλεκτρικού φράγματος της Μεσοχώρας, ο κ. Ακρίβος επανέλαβε την αταλάντευτη θέση της παράταξης για την ανάγκη υλοποίησης του κρίσιμου έργου, εφόσον βέβαια τηρηθούν όλες οι απαραίτητες περιβαλλοντικές μελέτες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Παράλληλα, ο αρχηγός της παράταξης “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια” εφιστά την προσοχή των υπευθύνων, ώστε να μην αυξηθεί η τιμή του νερού, γιατί τότε οι αγρότες θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα.
Επίσης, καλεί και τους αγρότες να μην παρασύρονται σε αλόγιστη χρήση του νερού.
Ακόμη ο κ. Ακρίβος, αναφέρθηκε στην πάγια θέση της παράταξης περί μεταστροφής σε νέες σύγχρονες καλλιέργειες, για τις οποίες απαιτείται πολύ λιγότερο νερό.

Αναγκαίο το Ογκολογικό Κέντρο Θεσσαλίας
Ο κ. Ακρίβος και η “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” ενώνουν τη φωνή τους με το αίτημα των Θεσσαλών για τη λειτουργία ενός σύγχρονου πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου στη Λάρισα για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών πρόληψης και περίθαλψης στους καρκινοπαθείς της περιφέρειας.
Το Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο Θεσσαλίας θα προσφέρει εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών και τεχνολογία αιχμής στην πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και φροντίδα των καρκινοπαθών και των οικείων τους.
Το Κέντρο σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα διαθέτει ογκολογική νοσηλευτική μονάδα 40 κλινών, χειρουργική νοσηλευτική μονάδα 20 κλινών, μονάδα ημερήσιας θεραπείας, ξενώνα υποστηρικτικής και ανακουφιστικής φροντίδας, τμήμα άσηπτων χειρουργικών επεμβάσεων, τμήμα ενδοσκοπήσεων/σηπτικά χειρουργεία, μονάδα εντατικής θεραπείας 6 κλινών, τμήματα ακτινοθεραπείας, πυρηνικής ιατρικής, διαγνωστικά και απεικονιστικά εργαστήρια. Το Κέντρο θα αποτελείται από 2 ορόφους, ισόγειο και υπόγειο, συνολικής επιφάνειας 5.500 τ.μ.