Ο ΓΓΠΠ, Ν.Χαρδαλιάς στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «Ο κρατικός μηχανισμός κάνει ό,τι είναι δυνατόν»

Ρία Ακρίβου: “Αδήριτη ανάγκη η θεσμοθέτηση ειδικής μέριμνας για τα θύματα”
25 Νοεμβρίου 2019
Στην Κινέτα για αυτοψία μεταβαίνει ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας με ομάδα επιστημόνων
25 Νοεμβρίου 2019
Show all

Ο ΓΓΠΠ, Ν.Χαρδαλιάς στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «Ο κρατικός μηχανισμός κάνει ό,τι είναι δυνατόν»

«Είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση για τις μάχες με την κακοκαιρία. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει ό,τι είναι δυνατόν», τόνισε, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Παράλληλα, μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και των ΟΤΑ πραγματοποιούν ενέργειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας που έχει διακοπεί στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου (Ολυμπία οδό), στο ύψος της Κινέττας και ειδικότερα από τον σταθμό των διοδίων Ελευσίνας έως τον σταθμό Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στην παλαιά εθνική οδό, λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί, έως αυτή την ώρα, από την ευρύτερη περιοχή της Κινέττας 47 κλήσεις, εκ των οποίων οι 13 αφορούν άντληση υδάτων, οι 27 απομακρύνσεις ατόμων και οι 7 κοπές δένδρων.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει σύσταση – έκκληση προς τους πολίτες της Αττικής να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους έως τις 10:00 το πρωί, τόσο για προληπτικούς λόγους, όσο και για να μην προκληθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση, λόγω συσσώρευσης υδάτων.