Ο Γ. Πατούλης από τις Βρυξέλλες: «Με ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής χτίζουμε μια ισχυρή Αττική»

Σε ποιους δήμους της Αττικής επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου (λίστα)
19 Φεβρουαρίου 2020
Κ. Χατζηδάκης: Στην Άνδρο μετατρέπουμε μια εθνική ντροπή σε καλή πρακτική
19 Φεβρουαρίου 2020
Show all

Ο Γ. Πατούλης από τις Βρυξέλλες: «Με ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής χτίζουμε μια ισχυρή Αττική»

Το σχέδιο και τους στόχους της τουριστικής προβολής της Αττικής παρουσίασε, από το γραφείο της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες, ο περιφερειάρχης και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών Γ. Πατούλης.
Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο αν. υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών Α. Τζιτζικώστας, Έλληνες αξιωματούχοι, ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες και εκπρόσωπο φορέων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η κοπή της βασιλόπιτας του Γραφείου.
«Το Γραφείο των Βρυξελλών θα αποτελεί πλέον αναπόσπαστο και νευραλγικό τμήμα της Περιφέρειας Αττικής» δήλωσε ο κ. Πατούλης, σημειώνοντας ότι θα λειτουργεί ως εφαλτήριο για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων και των εφαρμοσμένων ευρωπαϊκών πρακτικών.
Ο περιφερειάρχης στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «συστηματική εκστρατεία τουριστικής προβολής της Αττικής», τονίζοντας ότι στόχος είναι η ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού. «Κάνουμε την Περιφέρεια Αττικής, περιφέρεια Υγείας, με πολιτικές που αφορούν την πρόληψη μέσα από τον προσυμπτωματικό έλεγχο του πληθυσμού. Αλλά και ενισχύοντας δράσεις, όπως ο ιατρικός τουρισμός που θα φέρουν εισοδήματα και επενδύσεις».
Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε, ακόμα, και στους άξονες που υλοποιεί η Περιφερειακή Αρχή, σχετικά με την:

  • Αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική μέσα από την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης και ουσιαστικής ενίσχυσης της ανακύκλωσης.
  • Στήριξη του επιχειρείν σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα εκείνου που γίνεται πάνω στις αρχές της αειφορίας, της κυκλικής οικονομίας και έχει στόχο την υψηλή απασχολησιμότητα και την καταπολέμηση των ανισοτήτων.
  • Διεύρυνση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών προς στους πολίτες, την ενίσχυση της διαφάνειας.
  • Αύξηση της απορροφητικότητας των κονδυλίων του ΕΣΠΑ με τα κατάλληλα αναπτυξιακά εργαλεία.
  • Ανάπτυξη συγκεκριμένης στρατηγικής με στόχο μέχρι τις 31/12/2023 να εγκριθεί η χρηματοδότηση και υλοποίηση δράσεων συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και Ακαδημαϊκών – Ερευνητικών Ιδρυμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκ. ευρώ μέσω της εκχώρησης πόρων του Ταμείου Συνοχής. Στόχος των δράσεων είναι μεταξύ άλλων : Η ενίσχυση της διείσδυσης τεχνολογικών πληροφορίας και επικοινωνίας, η ψηφιακής αναβάθμισης και καταπολέμησης του ψηφιακού αναλφαβητισμού, η αναθέρμανση της επιχειρηματικότητας στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, η ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, η ενίσχυση των υποδομών ύδρευσης στα νησιά της Αττικής, η κατάρτιση εργαζομένων μέσω όλων των επιμελητηρίων της Αττικής, η προληπτική ιατρική σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, η στήριξης των ΑμΕΑ μέσω της λειτουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, η τεχνική βοήθεια σε όλους του Δήμους για την επικαιροποίηση των τοπικών σχεδίων διαχείρισης αποβλήτων, η ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή.