Ο Δήμαρχος Ιλίου επισκέφτηκε τα Κέντρα και Δομές Φιλοξενίας στο Ίλιον

Έξοδος του Δήμου Σαλαμίνας από τη «μνημονιακή επιτήρηση»
20 Δεκεμβρίου 2019
Διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
20 Δεκεμβρίου 2019
Show all

Ο Δήμαρχος Ιλίου επισκέφτηκε τα Κέντρα και Δομές Φιλοξενίας στο Ίλιον

Συγκινητικές στιγμές ανάμεσα σε μικρά παιδιά, προσφυγόπουλα και μητέρες από διάφορες χώρες έζησε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, κατά την καθιερωμένη επίσκεψή του σε Δομές Φιλοξενίας και Κέντρα που λειτουργούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Ιλίου.
Ο κ. Ζενέτος, που συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας Δημήτρη Βασιλόπουλο, επισκέφθηκε τον Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, μια ανοιχτή δομή που φιλοξενεί 25 παιδιά, το Καταφύγιο Κακοποιημένων Γυναικών, στο οποίο φιλοξενούνται περίπου 18 γυναίκες από διάφορες χώρες, το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού «Η Μητέρα», μια εξαιρετική δομή που φιλοξενεί περίπου 80 παιδιά, καθώς και το Ι.Π.Α.Π. «Η Θεοτόκος», όπου τον υποδέχθηκαν ιδιαίτερα θερμά ο Πρόεδρος Ερωτόκριτος Νεόφυτος και τα παιδιά, στην υπέροχη αίθουσα εκδηλώσεων.
Ο Δήμαρχος Ιλίου χάρισε δώρα σε όλα τα παιδιά και εκείνα του το ανταπέδωσαν με το πιο μεγάλο χαμόγελό τους. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους υπεύθυνους των Κέντρων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να ανταλλάξει ευχές ενόψει των εορτών.
Όπως τόνισε: «Αυτές τις ημέρες ανοίγουμε την αγκαλιά και την καρδιά μας σε παιδιά και ανθρώπους, που η ζωή τους έδειξε το σκληρό πρόσωπό της. Είναι η χαρά της προσφοράς που οδηγεί τα βήματά μας αλλά και της αλληλεγγύης που τόσο χρειάζονται, μακριά από τις οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Θα ήθελα να δώσω, μέσα από την καρδιά μου, συγχαρητήρια στους εργαζόμενους των Κέντρων για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Εύχομαι οι μέρες που έρχονται να τους βρουν γερούς, χαμογελαστούς και δυνατούς, να συνεχίζουν το εξαιρετικό έργο τους».