Ο δήμαρχος Λαρισαίων καλεί τους πολίτες να ενημερώνονται μόνο από υπεύθυνες πηγές για τη μετασεισμική ακολουθία

Κ. Ζέρβας: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανοίγει το παράθυρο στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης»
10 Μαρτίου 2021
Ο λόφος του Λυκαβηττού περιέρχεται στον δήμο Αθηναίων
10 Μαρτίου 2021
Show all

Ο δήμαρχος Λαρισαίων καλεί τους πολίτες να ενημερώνονται μόνο από υπεύθυνες πηγές για τη μετασεισμική ακολουθία

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης με αφορμή τη διακίνηση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τη μετασεισμική ακολουθία που προκάλεσαν φόβο και αναστάτωση τους πολίτες της Λάρισας, τους καλεί να απομονώσουν αυτές τις συμπεριφορές και να ενημερώνονται μόνο από υπεύθυνες πηγές πληροφόρησης, προκειμένου «να διαφυλάξουμε με τον τρόπο αυτό την αλήθεια, αλλά και την ηρεμία των πολιτών, σε εποχές που αντικειμενικά είναι δύσκολες». Διευκρινίζει ακόμη ότι η κήρυξη της πόλης σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» σχετίζεται αποκλειστικά με τα εργαλεία αποκατάστασης ζημιών και τις αποζημιώσεις και δεν αφορά σε καμία περίπτωση πρόγνωση νέων φαινομένων.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καλογιάννη:

Από την ημέρα του σεισμού και στο διάστημα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι σε πολλά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης διακινήθηκαν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τη μετασεισμική ακολουθία, που προκάλεσαν φόβο και αναστάτωση στους πολίτες της Λάρισας. Πέρα από την εντελώς ανεύθυνη στάση όσων διακινούν ψευδείς πληροφορίες, (γεγονός ωστόσο, συνηθισμένο στις μέρες μας) θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές αποκτούν πλέον ποινικά κολάσιμη διάσταση που πρέπει να ερευνηθεί.

Καλούμε τους πολίτες της Λάρισας να απομονώσουν αυτές τις συμπεριφορές και να ενημερώνονται μόνο από υπεύθυνες πηγές πληροφόρησης. Να διαφυλάξουμε με τον τρόπο αυτό την αλήθεια, αλλά και την ηρεμία των πολιτών, σε εποχές που αντικειμενικά είναι δύσκολες.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η κήρυξη της πόλης σε «Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης» σχετίζεται αποκλειστικά με τα εργαλεία αποκατάστασης ζημιών και τις αποζημιώσεις και δεν αφορά σε καμία περίπτωση πρόγνωση νέων φαινομένων.