Ο Δήμος Αθηναίων έστειλε ΜΑΤ στο Πάρκο Δρακοπούλου (φωτο)

Μέλος του ευρωπαϊκού προγράμματος HUB-IN για την ανάδειξη Ιστορικών Πόλεων ο Δήμος Φυλής
28 Ιουνίου 2023
Το νέο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 και το ΠΕΠ «Αττική» 2014-2020 στο επίκεντρο των συνεδριάσεων των αρμόδιων επιτροπών παρακολούθησης
28 Ιουνίου 2023
Show all

Ο Δήμος Αθηναίων έστειλε ΜΑΤ στο Πάρκο Δρακοπούλου (φωτο)

Με τα ΜΑΤ, απαντάει ο δήμος Αθηναίων, στους κατοίκους που βρέθηκαν στο Πάρκο Δρακοπούλου και προσπάθησαν να εμποδίσουν να μην κλείσει ένας από τους τελευταίους χώρου πρασίνου στον Δήμο . Όπως, βλέπετε και στις φωτογραφίες, άντρες των ΜΑΤ, επιβλέπουν τις εργασίες του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, με πλήρη εξάρτηση.

Θυμίζουμε ότι για το πάρκο Δρακοπούλου, είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση σε δημοτικό συμβούλιο με διαμαρτυρίες από δημοτικές παρατάξεις που υποστήριξαν ότι στην σύμβαση δεν υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική για τις χρήσεις και την ιδιοκτησία και επανέλαβαν το αίτημά τους- που αποτελεί αίτημα και των κατοίκων της περιοχής-να κηρυχθεί η έκταση χώρος κοινόχρηστου πρασίνου.

Σύμφωνα με καταγγελίες, το πρωί της Δευτέρας 26/6 εμφανίστηκε στο πάρκο Δρακόπουλου κλιμάκιο αποτελούμενο από εργολάβο με υπαλλήλους και έναν γεωπόνο του Δήμου Αθηναίων, ώστε να το περιφράξουν με πλαστικό δίχτυ απαγορεύοντας την είσοδο στο χώρο του παλιού εργοστασίου για να ξεκινήσουν οι εργασίες του νέου σχεδίου ανάπλασης.

Κάτοικοι της περιοχής που βρέθηκαν άμεσα στο χώρο για να μάθουν τον λόγο για τον αποκλεισμό του χώρου και τις άδειες των σχεδιαζόμενων εργασιών.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, σε απάντηση και με αλαζονικό ύφος οι παρεβρισκόμενοι επικεφαλής του δήμου αρνήθηκαν να εμφανίσουν δημόσιο έγγραφο, ενώ έπειτα από έντονες πιέσεις εμφάνισαν ως «σχέδιο» μια απλή φυτοτεχνική μελέτη και ως «άδεια» τη συμφωνία παραχώρησης μεταξύ Ερυθρού Σταυρού και Δήμου Αθηναίων.

Όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι: “Ο δήμος Αθηναίων δεν εμφάνισε καμία από τις υπόλοιπες μελέτες και άδειες για τις γεωτεχνικές εργασίες (δίχως να γνωρίζουμε καν αν υπάρχουν), ούτε τις υπογραφές για το ποιος εργολάβος αναλαμβάνει το έργο και τον προϋπολογισμό του.

Στην μελέτη του έργου περιλαμβάνεται το ξήλωμα (ξανά!) της παιδικής χαράς που τοποθετήσαμε εκ νέου τον φετινό χειμώνα, το κόψιμο ώριμων δέντρων και όσων φυτεύτηκαν από τη συνέλευση τα τελευταία χρόνια, την αποψίλωση των υφιστάμενων θάμνων και την τοποθέτηση τσιμέντου και βιομηχανικών υλικών στο έδαφος. Επίσης, η περίφραξη περιλαμβάνει την απαγόρευση εισόδου στο χώρο του πάρκου για όσο θα διαρκούν τα έργα με πρόσχημα την ασφάλεια με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των κατοίκων από την παιδική χαρά και τους υπόλοιπους ελεύθερους χώρους.

Τέλος, υπάρχει κάποιος εργολάβος που σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων έχει αναλάβει την ανάπλαση και ένα κομμάτι μάλλον θα αποκτήσει και χρήση με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια κατά τα πρότυπα πολλών πάρκων στον δήμο Αθηναίων για τα οποία η σημερινή δημαρχία έχει αντίστοιχα πλάνα”.