Ο δήμος Αθηναίων σφράγισε τα γραφεία της δημοτικής παράταξης του Κασιδιάρη

ΚΕΔΕ: Σε σωστή κατεύθυνση τα πρώτα κυβερνητικά μέτρα για τις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας
8 Οκτωβρίου 2020
Δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ στη Σάμο για ανίχνευση κρουσμάτων Cov-2
8 Οκτωβρίου 2020
Show all

Ο δήμος Αθηναίων σφράγισε τα γραφεία της δημοτικής παράταξης του Κασιδιάρη

Ο δήμος Αθηναίων μετά την καταδικαστική απόφαση κατά των ναζιστών σφράγισε χθες τα γραφεία της Ελληνικής Αυγής, της δημοτικής παράταξης του Ηλία Κασιδιάρη, που στεγαζόταν σε κτίριο του δήμου Αθηναίων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με εξώδικο ζήτησε να αδειάσουν τα γραφεία και έδωσε εντολή να σφραγιστούν. Ο ίδιος ζήτησε από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να προχωρήσει και σε ενδεχόμενες περαιτέρω ενέργειες.

Ταυτόχρονα ανακλήθηκε η απόσπαση στα γραφεία της δημοτικής παράταξης Κασιδιάρη, τεσσάρων υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων.

Δεδομένου ότι οι Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, με βάση το ισχύον αυτοδιοικητικό θεσμικό πλαίσιο, θα εκπέσουν και του αξιώματός τους. Οι διαδικασίες αναμένεται να δρομολογηθούν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

“Μπλόκο” του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στην Ελληνική Αυγή

Την ίδια ώρα δεκτή έγινε από το Σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η πρόταση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη κατά την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης, να μην συνεχίσει η διαδικασία εάν δεν αποχωρήσουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Ελληνικής Αυγής για την Αττική» για συμβολικούς και πολιτικούς λόγους.

«Ως Περιφερειακό Συμβούλιο της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, έχουμε καθήκον να στείλουμε όλοι μαζί ενωμένοι ένα ηχηρό μήνυμα, πως σ΄ ένα δημοκρατικό και ευνομούμενο κράτος όπως η χώρα μας, δεν έχουν καμία θέση ο φασισμός και οι ναζιστικές αντιλήψεις», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την ημέρα «ιστορική» για την Ελληνική Δικαιοσύνη, που με την απόφασή της «δικαιώνει όσους πίστεψαν ότι πρέπει να μπει τέλος στη δράση των “ταγμάτων εφόδου” μιας εγκληματικής οργάνωσης». Σήμερα, υπογράμμισε, νίκησε η δημοκρατία και αποστομώθηκαν όσοι προσπάθησαν να κρύψουν φασιστικές νοοτροπίες και αντιλήψεις, «φορώντας πολιτικό μανδύα».