Ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει στην “Ώρα της Γης”

Κάμερες πυρασφάλειας εγκατάστησε ο Δήμος Πάργας
21 Μαρτίου 2022
Σχέδιο για την ενεργειακή μετάβαση του Δήμου Θέρμης προς την κλιματική ουδετερότητα
21 Μαρτίου 2022
Show all

Ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει στην “Ώρα της Γης”

Στην παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης πολιτών, με τίτλο «Η Ώρα της Γης», που αναλαμβάνει και φέτος ο Οργανισμός WWF συμμετέχει ο Δήμος Κατερίνης. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022, από τις 20.30 έως τις 21.30 ο Δήμος, θα συσκοτίσει συμβολικά τα φώτα στο Δημαρχείο Κατερίνης.

Παράλληλα, οι πολίτες της Κατερίνης, καλούνται να λάβουν μέρος στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία και να σβήσουν εθελοντικά τα φώτα την ίδια ώρα, συμμετέχοντας έτσι συμβολικά, στη διεθνή αυτή δράση κατά της κλιματικής αλλαγής.

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Η «Ώρα της Γης» που ξεκίνησε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας το 2007, είναι μια παγκόσμια συμβολική δράση για την προστασία του περιβάλλοντος, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη διεθνή περιβαλλοντική οργάνωση WWF σε περισσότερες από 180 χώρες σε όλο τον πλανήτη. Η συμμετοχή συνίσταται κατ’ αρχάς στο ταυτόχρονο σβήσιμο του φωτισμού εμβληματικών μνημείων και κτιρίων παγκοσμίως, μια συμβολική ενέργεια που σηματοδοτεί τη στήριξη αρχηγών κρατών, κυβερνήσεων, τοπικών φορέων και κοινοτήτων, οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών και επιχειρήσεων, στον αγώνα για την προστασία της φύσης.

ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα φέτος επιλέχθηκε να αναδειχθεί μέσα από την Ώρα της Γης, η βαθιά σύνδεση μεταξύ της διατροφής μας και της προστασίας του πλανήτη. Ο τρόπος που παράγονται τα τρόφιμα που καταναλώνουμε αποτελεί την κύρια αιτία της απώλειας βιοποικιλότητας και ευθύνεται για το 1/3 περίπου των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως. Η φετινή Ώρα της Γης είναι μια ευκαιρία να επηρεάσουμε τις εξελίξεις προς τη σωστή κατεύθυνση και να μειώσουμε το αποτύπωμα της διατροφής μας με μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες.