Ο δήμος Κόνιτσας στο πρόγραμμα ανάπτυξης του extreme tourism στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Αλβανίας

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού
12 Μαρτίου 2020
Διακοπή λειτουργίας παιδικών χαρών του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου
12 Μαρτίου 2020
Show all

Ο δήμος Κόνιτσας στο πρόγραμμα ανάπτυξης του extreme tourism στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Αλβανίας

Ο δήμος Κόνιτσας, στα πλαίσια του έργου με τίτλο «Ανάπτυξη και προώθηση του extreme tourism στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδα- Αλβανία» με ακρωνύμιο «ΕΧ.TOUR» και συμμετέχοντες εταίρους την περιφέρεια Ηπείρου, το δήμο Κόνιτσας και το δήμο Πρεμετής, συμμετείχε στην 3η Συνάντηση του έργου που πραγματοποιήθηκε στην Πρεμετή.

Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση για την έως τώρα εξέλιξη του έργου από την κάθε πλευρά ξεχωριστά, καθώς και για τα επόμενα βήματα μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος.
Δράσεις του δήμου Κόνιτσας που προβλέπονται στα πλαίσια του προγράμματος είναι οι εξής:

  1. Δημιουργία αναρριχητικών πεδίων στο δήμο Κόνιτσας, δράση που έχει δημοπρατηθεί και αναμένεται η συμβασιοποίηση.
  2. Μελέτη – συγγραφή δομημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ήδη ετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης.
  3. Διοργάνωση summer camp στο χώρο της Αναγνωστοπουλείου Σχολής, που θα πραγματοποιηθεί περίπου στα τέλη Αυγούστου 2020.
    Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, σε συνέχεια της αδελφοποίησης των δύο δήμων από το έτος 2012, όπως κοινές πολιτιστικές δράσεις, αλλά κυρίως η βελτίωση του οδικού δικτύου από το τελωνείο της Μέρτζανης μέχρι την Πρεμετή.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των εταίρων, μεταξύ των οποίων οι δήμαρχοι Πρεμετής Alma Hoxha και Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, η αντιδήμαρχος Πρεμετής και ο αντιδήμαρχος Κόνιτσας Δημήτριος Χήρας, η ειδική συνεργάτης του δημάρχου Κόνιτσας Πελαγία Καρατζήμου, εκ μέρους της περιφέρειας Ηπείρου η Αγνή Αναστασέλου, ο Ευάγγελος Τσιάρας και ο σύμβουλος έργου της περιφέρειας Αντώνης Τσολακούδης, οι σύμβουλοι έργου του Δήμου Πρεμετής Άλκης Πουλής και Denisa Mamillo και οι σύμβουλοι έργου του Δήμου Κόνιτσας Αμανάτιος Κυβεντίδης και Βασιλική Μπέσιου.