Ο δήμος Πατρέων προσέλαβε 180 σχολικές καθαρίστριες με πλήρες ωράριο απασχόλησης

1ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας Κοζάνης στον Δημοτικό Κήπο
31 Αυγούστου 2023
Συμμετοχή της Χαλκίδας στις υποψήφιες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης
31 Αυγούστου 2023
Show all

Ο δήμος Πατρέων προσέλαβε 180 σχολικές καθαρίστριες με πλήρες ωράριο απασχόλησης

Ο δήμος Πατρέων προσέλαβε 180 σχολικές καθαρίστριες με πλήρες ωράριο απασχόλησης

Ανακοινώθηκαν από το δήμο Πατρέων τα αποτελέσματα της προκήρυξης για την πρόσληψη 180 σχολικών καθαριστριών για τα Σχολεία της πόλης κατά το σχολικό έτος 2023-2024.

Τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στο site του Δήμου και στην συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-patras.gr/el/prosorinoi-pinakes-sholikon-katharistonstrion-2023-2024

Σημειώνεται ότι και φέτος η δημοτική αρχή προσέλαβε τις εργαζόμενες με πλήρες ωράριο εργασίας αντί με 3ωρα και 4ωρα απασχόλησης ημερησίως, που χρηματοδοτεί η κυβέρνηση. Τη διαφορά του κόστους μισθοδοσίας θα τη καλύψει ο δήμο με ίδιους πόρους.

«Τη διαφορά των ποσών της μισθοδοσίας των υπ’ όψη σχολικών καθαριστριών, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Πατρέων, τα διαθέτουμε ξανά από το ταμείο του Δήμου ακόμα και μέσα σε αυτή την υποχρηματοδότηση που έχουμε από το κράτος.

Γιατί έχουμε το νου μας στα παιδιά και τους εργαζόμενους.

Γιατί τα Σχολεία μας και τα παιδιά μας δεν χρειάζονται καθαριότητα μόνο 3 ή 4 ώρες την ημέρα.

Γιατί θέλουμε εργαζόμενους με πλήρες ωράριο εργασίας και με δικαιώματα.

Είναι η μοναδική Δημοτική Αρχή, αυτή του Δήμου Πατρέων, σε όλη την Ελλάδα που προσλαμβάνει όλες τις σχολικές καθαρίστριες με πλήρες ωράριο εργασίας.

Παράλληλα δεν σταματάμε ούτε λεπτό να διεκδικούμε την απαιτούμενη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων μας.

Τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία αξιολογείται η κάθε αίτηση υποψήφιας καθώς και τα μόρια που το κάθε κριτήριο λαμβάνει, δεν τα θέτει ο Δήμος και οι Υπηρεσίες του, αλλά το Υπουργείο Εσωτερικών και βάσει αυτών εκδίδονται τα αποτελέσματα».

Επίσης η δημοτική αρχή ευχαριστεί τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών που τους αρμόδιους υπαλλήλους που μέσα σε ασφυκτικές προθεσμίες και σε σύνολο 600 περίπου αιτήσεων εξέδωσαν έγκαιρα τα αποτελέσματα, με εργασία πέραν του ωραρίου τους λόγω ελλείψεων προσωπικού, προκειμένου οι εργαζόμενες μας να είναι στη θέση τους την 1η Σεπτέμβρη και να προετοιμάσουν τα σχολεία για το άνοιγμα τους.