Ο δήμος Πυλαίας –Χορτιάτη ανακυκλώνει χριστουγεννιάτικα δένδρα

Οι καπνοί από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία έφθασαν πάνω από τη Χιλή και την Αργεντινή
7 Ιανουαρίου 2020
Στον Πειραιά για τον εορτασμό των Θεοφανίων ο Περιφερειάρχης Αττικής
7 Ιανουαρίου 2020
Show all

Ο δήμος Πυλαίας –Χορτιάτη ανακυκλώνει χριστουγεννιάτικα δένδρα

Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη ξεκίνησε την εκστρατεία για την ανακύκλωση των χριστουγεννιάτικων δένδρων, για καλό σκοπό, φτιάχνοντας πολύτιμο λίπασμα!
Τα συνεργεία του δήμου είναι έτοιμα να συγκεντρώσουν τα φυσικά έλατα των δημοτών και να τα οδηγήσουν στην «κομποστοποίηση», όπου θα γίνουν φυτόχωμα–λίπασμα, πολύτιμο υλικό αναδάσωσης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμμή 15195 του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να αναφέρουν τη διεύθυνση και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο δήμος, καθώς ένα δημοτικό όχημα θα έρθει να παραλάβει το δέντρο από το σπίτι.
Πρόκειται για μια καλή ενέργεια με διπλό όφελος: Από τα θρεπτικά συστατικά του δέντρου που επιστρέφουν πίσω στη Γη και το χώμα γεννιούνται στο μέλλόν νέα δέντρα.
Την ίδια ώρα μεγάλες ποσότητες από την πολύτιμη οργανική ύλη των δέντρων διασώζονται και δεν καταλήγουν να «διακοσμούν» τους κάδους του δήμου.
Με αυτήν την πρωτοβουλία ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη συμμετέχει ενεργά στην κοινή πρωτοβουλία του Φ.Ο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ανακύκλωση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων.
«Δίνουμε πρώτοι τα παράδειγμα για λιγότερα απορρίμματα. Η ανακύκλωση δεν είναι ούτε πολυτέλεια, ούτε μόδα, είναι πολιτισμός. Έτσι τίποτα δεν πάει χαμένο, τα πάντα αξιοποιούνται», δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.