Ο κύκλος των χαμένων πλαστικών στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Άμεση επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο – Αίγιο ζητά ο δήμαρχος Αιγιαλείας
3 Ιουνίου 2021
Ολοκληρώθηκε η πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας
3 Ιουνίου 2021
Show all

Ο κύκλος των χαμένων πλαστικών στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Μια καινοτόμο δράση με τίτλο « ο Κύκλος των χαμένων πλαστικών» υλοποιεί ο Δήμος Νέας Σμύρνης, με στόχο να γίνει το Άλσος της πόλης το πρώτο ZERO-WASTE Άλσος!
Στο πλαίσιο αυτό, από το Σάββατο 5 έως και την Παρασκευή 11 Ιουνίου, οι πολίτες που θα επισκεφθούν το Άλσος Νέας Σμύρνης, θα βρουν ένα πρωτότυπο ψάρι, όπου θα μπορούν να ρίχνουν άχρηστα μπουκάλια. «Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ανακύκλωση, αφού τα υλικά αυτά θα αξιοποιηθούν για παραγωγή νέων προϊόντων».
Στο ίδιο διάστημα θα πραγματοποιείται και ενημέρωση των επισκεπτών για όλα τα συστήματα ανακύκλωσης που εφαρμόζει ο Δήμος, ενώ οικολογικές τσάντες θα διανέμονται σε όσους πολίτες ρίξουν στο γαλάζιο ψάρι τις πλαστικές συσκευασίες που χρησιμοποίησαν.
«Όραμά μας είναι να γίνει το Άλσος της Νέας Σμύρνης το πρώτο ZERO-WASTE Άλσος!», υπογραμμίζει ο Δήμος,
«Για τον λόγο αυτό βάζουμε όλοι μαζί τον πρώτο μας στόχο: Να μαζέψουμε 40.000 μπουκάλια στο διάστημα που θα παραμείνει το ψάρι εντός του Άλσους και να δώσουμε έτσι το δικό μας ηχηρό μήνυμα για τη μείωση των πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης!».
Υπενθυμίζεται ότι στον Δήμο Νέας Σμύρνης, τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται μια μεγάλη προσπάθεια ορθότερης διαχείρισης των αποβλήτων μέσω της συνεχούς ενημέρωσης των πολιτών, της χωριστής διαλογής βιοαποβλήτων, της ενίσχυσης της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή.