Ο Ν. Παπαδάκης για το πρωτοποριακό Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης στην Αττική

Ρεαλιστικές προτάσεις οι ανανεώσιμες πηγές
24 Ιουνίου 2022
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Το δικαίωμα κάθε γυναίκας στο σώμα της είναι αδιαπραγμάτευτο
25 Ιουνίου 2022
Show all

Ο Ν. Παπαδάκης για το πρωτοποριακό Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης στην Αττική

Διαδυκτιακή συνέντευξη του περιφερειακού συμβούλου, επικεφαλής της παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια” και αντιπροέδρου του ΕΔΣΝΑ

Ο Ν. Παπαδάκης για το πρωτοποριακό Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης στην Αττική

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια”, κ. Νίκος Παπαδάκης, παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην διαδικτυακή εκπομπή “ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ”, με το Μιχάλη Σταθακόπουλο, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης στο λεκανοπέδιο.

Μιλώντας κατά κύριο λόγο με την ιδιότητα του εντεταλμένου συμβούλου Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής και αυτή του Αντιπροέδρου του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου του Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), ο κ. Παπαδάκης περιέγραψε την ολοκληρωμένη πράσινη πολιτική που ακολουθεί η Περιφερειακή Αρχή. Χαρακτηριστικά, ανέφερε: “Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το Παρατηρητήριο Ανακύκλωσης εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας για την διαχείριση των απορριμμάτων” και συμπλήρωσε ότι ανακοινώθηκε πως έχουν εξασφαλιστεί 100 εκατ. Ευρώ για την χρηματοδότηση των προγραμμάτων ανακύκλωσης και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην κοστίσει ούτε ένα ευρώ στους πολίτες. Ακόμη ο “πράσινος” περιφερειακός σύμβουλος ενημέρωσε ότι έχουν ήδη “πέσει” οι υπογραφές στις συμβάσεις με τους δήμους ώστε να προχωρήσει το νέο πρόγραμμα της ανακύκλωσης.

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ ανέλυσε τα πλεονεκτήματα που έχει το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Παρατηρητηρίου ανακύκλωσης, καθώς εν ολίγοις θα δίνει την ευκαιρία κάθε στιγμή σε κάθε πολίτη όλης της χώρας – όχι μόνο της Αττικής – να παρακολουθεί σε real time την πορεία της ανακύκλωσης σε κάθε δήμο της Αττικής αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια.
Ο κ. Παπαδάκης υπογράμμισε σε αυτό το σημείο πως εκτός από πρωτοπόρο και λειτουργικό εργαλείο, αποτελεί συγχρόνως και εγγύηση διαφάνειας αλλά και μίας μορφής δημόσιας λογοδοσίας.

Αυτά είναι μόνο λίγα από όσα είπε ο επικεφαλής της Αττικής Πράσινης Περιφέρειας, ολόκληρη την πραγματικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Παπαδάκη η στην διαδικτυακή εκπομπή “ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ” μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ: