Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης σε έργα συντήρησης και αποκατάστασης οδικού δικτύου στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Οι άνθρωποι με αναπηρία επηρεάζονται δυσανάλογα από την ακραία ζέστη
26 Ιουνίου 2023
Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «TUTTOFOOD» στο Μιλάνο
26 Ιουνίου 2023
Show all

Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης σε έργα συντήρησης και αποκατάστασης οδικού δικτύου στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης φθορών από φυσικές καταστροφές, αλλά και συντηρήσεις – βελτιώσεις του οδικού δικτύου εκτελεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και την βελτίωση της προσβασιμότητας.

Για την εξέλιξη των εργασιών στο οδικό δίκτυο στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, καθώς πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις σε συγκεκριμένες περιοχές, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη και τον βοηθό Περιφερειάρχη Γιώργο Κοντογιάννη.

Ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους των περιοχών που επισκέφθηκε και να διαπιστώσει τον βαθμό ικανοποίησής τους από τις διαρκείς παρεμβάσεις που στοχεύουν όχι μόνο στην αναβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας, αλλά και στην βελτίωση της καθημερινότητας.

Κινούμενος στον οδικό άξονα από Ναύπακτο προς Θέρμο, ο κ. Φαρμάκης έκανε στάση στη γέφυρα Μπανιά, όπου έχουν γίνει παρεμβάσεις για τη συντήρηση, βελτίωση και αποκατάσταση βλαβών και φθορών του επαρχιακού οδικού δικτύου. Επίσης έχουν εκτελεστεί σημαντικές εργασίες για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας.

Ακολούθησε η διαδρομή Γέφυρα Μπανιά – Δουνέικα και Δουνέικα – Κάτω Μακρινό με επίσκεψη στον οικισμό Δουνεικα όπου εκτελέστηκαν εργασίες αποκατάστασης βλαβών και συντήρησης -κατασκευής σαρζανετ.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης μετέβη στην Ιερά Μονή Τίμιου Προδρόμου Αναλήψεως, καθώς με έργο που εκτελεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βελτιώνεται η βατότητα της οδού, αντιμετωπίζονται προβλήματα καθιζήσεων, γίνονται εξυγιάνσεις, ανακατασκευάζεται το οδόστρωμα, τοποθετούνται στηθαία ασφαλείας, ώστε, με την ολοκλήρωση του έργου, να καταστεί ασφαλέστερη η διέλευση των οχημάτων.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα οδικών παρεμβάσεων, που στόχο έχει την βελτίωση της προσβασιμότητας και της ασφάλειας του οδικού δικτύου. Το πρόγραμμα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη και απηχεί τη φιλοσοφία μας να βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα και να αντιμετωπίζουμε προβλήματα που τυχόν προκύπτουν μέσα από ενεργές εργολαβίες. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε γι αυτό στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας γίνονται έργα συντήρησης του οδικού δικτύου παράλληλα με εργασίες αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Ξέρουμε ότι θέλουμε πολλή δουλειά ακόμη για να πούμε ότι τα καταφέραμε. Συνεχίζουμε όμως την προσπάθεια και κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στους συμπολίτες μας. Ο αγώνας μας για ασφαλέστερο επαρχιακό οδικό δίκτυο σε όλη τη Δυτική Ελλάδα είναι καθημερινός» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης στη διάρκεια της επίσκεψης.