Ο Φεβρουάριος στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης – Πρόγραμμα

Διεθνές Βραβείο «UCLG – MEXICO CITY – CULTURE 21» για Δήμους και Περιφέρειες που αναδεικνύουν τον Πολιτισμό
31 Ιανουαρίου 2024
Σε δημόσια διαβούλευση το ΣΑΠ Δήμου Νεάπολης-Συκεών
31 Ιανουαρίου 2024
Show all

Ο Φεβρουάριος στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης – Πρόγραμμα

Ο Φεβρουάριος στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης – Πρόγραμμα

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης για τον Φεβρουάριο.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις για μικρούς και μεγάλους, εκθέσεις, εργαστήρια, εθελοντική αιμοδοσία, μουσικές παραστάσεις, παιχνίδια και εργαστήρια για τους μικρούς επισκέπτες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων:

StrayCare Market
Στηρίξτε τα αδέσποτα ζώα αγοράζοντας χειροποίητες δημιουργίες και παραδοσιακά εδέσματα από όλη την Ελλάδα.

Παρασκευή 2/2-Κυριακή 4/2 || 10:00-21:00
Αίθριο
Είσοδος ελεύθερη
Μποστάνι
Αγορά με φρέσκα προϊόντα φυσικής και βιολογικής καλλιέργειας από μικρούς παραγωγούς.

Κάθε Τετάρτη || 14:00-17:00
Αίθριο
Είσοδος ελεύθερη
Ανοιχτό Μάθημα Χορωδίας από το El Sistema Greece
Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, το El Sistema Greece έρχεται στο Αίθριο για ένα ανοιχτό μάθημα χορωδίας για παιδιά ηλικίας 12+.

Πέμπτη 8/2 || 17:00-18:00
Αίθριο
Είσοδος ελεύθερη
Athens Cocktails Party
Το Athens Cocktails έρχεται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με ένα μουσικό event όπου γνωστοί bartenders της πόλης παρουσιάζουν τα αγαπημένα τους cocktails, μόνο με 6€. Παράλληλα, στο Creative Lab 2 θα παραδίδονται δωρεάν μαθήματα-σεμινάρια cocktails για αρχάριους, σε δύο τμήματα των 45 λεπτών, από τις 16:00 έως τις 18:00.

Σάββατο 10/2 || 15:30-23:30
Αίθριο, Creative Lab 2
Είσοδος ελεύθερη
Κυψέλη BEAT
Το «ΚΥΨΕΛΗ BEAT» επιστρέφει για τρίτη φορά στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, με ένα ολοήμερο event που συνδυάζει μουσική, φαγητό, εργαστήρια για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και δίσκους βινυλίου, με ελεύθερη είσοδο. Σε μία από τις πιο ζωντανές γειτονιές της πόλης, δημιουργεί ένα all-day περιβάλλον, από τις 13:00 έως τις 23:00. Δέκα γεμάτες ώρες με μουσική από επιφανείς selectors και DJs πόλης να παρουσιάζουν ένα soundtrack που ξεκινά από easy-listening, οργανικού χαρακτήρα επιλογές και rare grooves, καταλήγοντας σε dance ρυθμούς, με τη συνοδεία γευστικών προτάσεων και ευρηματικών cocktail.

Κυριακή 11/2 || 13:00-23:00
Αίθριο
Είσοδος ελεύθερη
Αιμοδοσία
Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, το Blood-e διοργανώνει μια δράση για τη στήριξη της εθελοντικής αιμοδοσίας. Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, κάνε μία πράξη έμπρακτης αγάπης και δώσε αληθινή αξία σε αυτή τη μέρα!

Τετάρτη 14/2 || 09:00-13:00
Creative Lab 2
Είσοδος ελεύθερη
Γιορτή για την Επανένταξη από το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών
Μια γιορτή για την αποδοχή, την ενδυνάμωση, την ενσωμάτωση και επανένταξη των γυναικών στους «δρόμους ευθύνης» που ακολουθούν με τη βοήθεια του Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών. H Αγγελική Τουμπανάκη και το σχήμα της έρχονται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με τη μουσική παράσταση «For Women».

Παρασκευή 16/2 || 19:30-21:30
Αίθριο
Είσοδος ελεύθερη
49α Γενέθλια του El Sistema
Το El Sistema γιορτάζει τα 49 του χρόνια! Που αλλού; Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης! Πώς; Με μία συναυλία για όλους, παρέα με τους Decibel Collective και με τη συνοδεία πνευστών και κρουστών, ερμηνεύοντας τραγούδια από το αγαπημένο «Mamma Mia», το «Star Wars» και άλλα πολλά!

Σάββατο 17/2 || 18:00-19:30
Αίθριο
Είσοδος ελεύθερη
Τα Κυψελάκια διασκεδάζουν στην Αγορά!
Τα Κυψελάκια διασκεδάζουν στην Αγορά! Αυτήν την Κυριακή, οι μικροί μας φίλοι, δηλαδή τα Κυψελάκια, απολαμβάνουν μια ολόκληρη μέρα παιχνιδιού και δημιουργικής μάθησης στην Αγορά, η οποία γεμίζει εκπαιδευτικές δράσεις για ηλικίες 4-12, με ελεύθερη είσοδο!

Κυριακή 18/2 || 11:00-18:00
Αίθριο, Creative Lab 1, Creative Lab 2
Είσοδος ελεύθερη
Workshops

Ξέρεις από ίντερνετ; 60+
Workshop ψηφιακής ενδυνάμωσης για 60+

Το επιτυχημένο workshop ψηφιακής ενδυνάμωσης επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, ανανεωμένο και εμπλουτισμένο! Με διπλό ραντεβού, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και με τη χρήση tablet, μαθαίνουμε να σερφάρουμε στο διαδίκτυο, να αναζητούμε χρήσιμες πληροφορίες, να επικοινωνούμε με φίλους και συγγενείς διαδικτυακά και να πραγματοποιούμε συναλλαγές με το δημόσιο. Από τους συμμετέχοντες (άτομα ηλικίας 60+) δεν απαιτείται καμία προηγούμενη σχετική εμπειρία, μόνο όρεξη για μάθηση!

Κάθε Δευτέρα από 22/1 έως 22/4 || 10:00-11:30
Κάθε Τετάρτη από 24/1 έως 10/4 || 10:00-11:30
Creative Lab 1
Κόστος: 60€/ ο κύκλος 12 μαθημάτων
Προπώληση εισιτηρίων μέσω gr
Διοργάνωση: Δημοτική Αγορά Κυψέλης Χ People Behind
Μαρμελάδα Κυψέλη: Σκιτσάροντας στην Αγορά με τον Pan Pan
Ο Pan Pan ξαναχτυπά με 3ο session σκιτσογράφησης!

Μαρμελάδα Κυψέλη: Σκιτσάροντας στην Αγορά με τον Pan Pan. Για την ακρίβεια, όχι μόνο σκιτσάροντας, αλλά και τεντώνοντας τους κανόνες της αφήγησης, μαθαίνοντας τα βασικά δομικά υλικά, αλλά και τεχνικές για τον σχεδιασμό ενός κόμικ και τελικά δημιουργώντας την δική μας αυτοέκδοση με τα πιο απλά, σπιτικά υλικά.

Κάθε Πέμπτη από 25/1 έως 22/2 || 19:00 – 21:00
Creative Lab 2
Κόστος: 65€/ ο κύκλος 5 μαθημάτων
Προπώληση εισιτηρίων στο com
Εισαγωγή στην ξυλουργική με τους hōkō

Μαθαίνουμε μερικές από τις βασικές τεχνικές κατεργασίας ξύλου φτιάχνοντας το πρώτο μας έργο, ένα βοηθητικό σκαμπό που θα πάρουμε μαζί μας στο σπίτι στο τέλος του μαθήματος.

Κάθε Σάββατο από 20/1 έως 9/3 || 09:30-11:30 & 12:00-14:00
Creative Lab 2
Κόστος: 220€/ ο κύκλος 8 μαθημάτων
Προπώληση εισιτηρίων εδώ
Εξοικονομούλης powered by ΔΕΗ
Τα Σάββατα του Φεβρουαρίου γεμίζουν παιχνίδι, μάθηση και ενέργεια από τη ΔΕΗ!

Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, ο Εξοικονομούλης, ο παιδικός ήρωας της ΔΕΗ που βοηθά στην εξοικονόμηση ενέργειας, μαθαίνει στα παιδιά πώς να φροντίζουν για το καλό του πλανήτη μας. Οι μικροί φίλοι του Εξοικονομούλη θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μία αξέχαστη εμπειρία, να παίξουν και να κερδίσουν πολλά δώρα. Γιατί παρέα μαθαίνουμε καλύτερα!

Κάθε Σάββατο από 3/2 έως 24/2
Ώρες εκπαιδευτικών ενοτήτων: 11:00-11:45 | 12:00-12:45 | 13:00- 13:45 | 14:00-14:45 | 15:00-15:45
Creative Lab 1
Είσοδος ελεύθερη, με προκράτηση θέσης στο com
Πολλαπλασιασμός φυτών στο νερό με τους hōkō
Οι hōkō παρουσιάζουν την πιο εύκολη τεχνική για τον πολλαπλασιασμό των φυτών, μέσω του νερού. Κάθε ένας από τους συμμετέχοντες θα μάθει πώς κόβουμε ένα φυτό και θα το πάρει στο σπίτι μετά το τέλος της συνάντησης. Μαθαίνουμε επίσης πώς φροντίζουμε το μόσχευμα ενώ ριζώνει, και φυσικά πώς θα το μεταφυτεύσουμε στο έδαφος.

Τετάρτη 7/2 και κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα μέχρι και τον Ιούνιο || 18:00-19:00
Creative Lab 2
Είσοδος ελεύθερη
Καταστήματα

Hōkō
Οικολογικά, βιώσιμα, εναλλακτικά προϊόντα οικιακής διακόσμησης. Βασίζεται στην ιαπωνική και σκανδιναβική εσωτερική διακόσμηση, με μια υποκείμενη γεύση από τα μέσα του αιώνα. Με κάθε προϊόν, ένα μόσχευμα φυτού είναι δώρο.

Αστική Μέλισσα
Bιώσιµο μέλι από διάφορες γειτονιές της πόλης. Εδώ θα βρείτε ξεχωριστές ποικιλίες ελληνικού μελιού από μικρούς παραγωγούς, ολοκληρωμένες διατροφικές προτάσεις για σνακ και μοναδικές προτάσεις για δώρα.

Amigurumi
Κατάστημα-εργαστήριο κατασκευής πλεκτών παιδικών παιχνιδιών. Όποιο πλεκτό σχέδιο κι αν φανταστείς, στο Amigurumi θα το βρεις! Τα πιο απίθανα πλεκτά παιδικά παιχνίδια κατασκευάζονται στο shop της Αγοράς που γιορτάζει τη μοναδικότητα του χειροποίητου – πλέον και μέσα από τα εργαστήρια που διοργανώνει και μας προσκαλούν να πιάσουμε όλοι μαζί το βελονάκι!

Modistra Hopemade
Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης υπάρχει το κατάστημα-εργαστήρι ραπτικής «Modistra Hopemade» του Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών με μοναδικά χειροποίητα αντικείμενα σε απίθανα σχέδια και χρώματα, φτιαγμένα όλα με αγάπη, ελπίδα και φροντίδα! Αγοράζοντας το αγαπημένο σας αντικείμενο, στηρίζετε το πολύ σημαντικό έργο του Δικτύου, που εκπαιδεύει και απασχολεί αποφυλακισμένες γυναίκες στην υπέροχη τέχνη της ραπτικής.

POP UP Καταστήματα
Anthophile Vintage
To Anthophile Vintage είναι ένα διαδικτυακό vintage boutique shop που ξεκίνησε η Νικολέττα Στρελτσόβα, μέσω του οποίου εκφράζει την αγάπη της για τα φλοράλ vintage κομμάτια. Τα ρούχα χαρακτηρίζονται για τη θηλυκότητά τους και τα εντυπωσιακά prints, ενώ η βασική αισθητική τους είναι ο ρομαντισμός. Μεταξωτά tops, γιακάδες με ruffles, βελουτέ σακάκια ή φούστες, floral φορέματα είναι μερικά από τα βασικά ρούχα που θα βρει κανείς στις συλλογές του brand.

Παρασκευή 9/2-Σάββατο 17/2
POP UP 1
No mass production please
Στο κατάστημα no mass production please θα βρει κανείς χειροποίητες δημιουργίες της Αλεξάνδρας και της Σοφίας. Η Αλεξάνδρα δημιουργεί αρκουδάκια από υφάσματα αγαπημένων ρούχων που δεν θέλουμε να αποχωριστούμε, φτιάχνοντας προσωποποιημένα, μοναδικά παιχνίδια που μπορεί κανείς να προσφέρει ως ενθύμιο αγάπης. Η Σοφία αγαπά τον πηλό, αυτοξηρούμενο και πολυμερικό. Έχει φτιάξει μια τεράστια συλλογή από πρωτότυπες καρφίτσες, πολύχρωμα κολιέ με χειροποίητες χάντρες, αλλά και χρηστικά αντικείμενα από πηλό, όπως κηροπήγια, δισκάκια, μπρελόκ και διακοσμητικά. Επίσης, ζωγραφίζει στο χέρι πάνινες τσάντες, καμβάδες, χαρτόνια κι ό,τι άλλο την ωθεί η φαντασία της.

Δευτέρα 12/2-Κυριακή 18/2
POP UP 2
The Bees Hub
Μεγάλη συλλογή από χειροποίητα κοσμήματα, δερμάτινα αξεσουάρ, αρωματικά κεριά και μοσχομυριστά σαπούνια.

Παρασκευή 23/2-Πέμπτη 29/2
POP UP 2