«Πάμε Ανακύκλωση» στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για τα παιδιά του Δήμου Καρδίτσας
29 Ιανουαρίου 2020
Δήμος Φλώρινας: To Κολυμβητήριο στον Δήμο Φλώρινας
29 Ιανουαρίου 2020
Show all

«Πάμε Ανακύκλωση» στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Την ανακύκλωση «παιχνίδι», κάνει για 2η συνεχόμενη χρονιά, η σχολική κοινότητα του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μέσα από τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση».

Ο Μαραθώνιος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης, www.followgreen.gr/ampelokipi-menemeni.

Με οδηγό τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της περσινής χρονιάς, καθώς συλλέχθηκαν από τα δημοτικά σχολεία άνω των 3.000 κιλών σε ανακυκλώσιμα υλικά από 2.548 μαθητές, η δράση επεκτείνεται φέτος και στα νηπιαγωγεία του Δήμου.

H διανομή των κάδων ανακύκλωσης στις σχολικές μονάδες του Δήμου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Καθαριότητας.

Στη διανομή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας Κοσμάς Γυμνόπουλος και χαιρέτησαν την προσπάθεια των μαθητών, τονίζοντας τη σημασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης για όλους μας, αλλά και για το περιβάλλον.

«Φιλοδοξούμε οι μαθητές να αγκαλιάσουν τη δράση με ενθουσιασμό, διαδίδοντας το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλους μας», είπε μεταξύ άλλων ο Λάζαρος Κυρίζογλου.

Mαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα ανακυκλώνουν χαρτί, πλαστικό, μπαταρίες και αλουμίνιο (μόνο δημοτικά), συγκεντρώνοντας πόντους ανάλογα με τη ποσότητα των υλικών που έχουν συλλέξει. Από την πλευρά τους, γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να ενισχύουν την προσπάθεια των παιδιών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, προσκομίζοντας ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας www.followgreen.gr/ampelokipi-menemeni/school.

Η σχολική δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, την ΑΦΗΣ (σύστημα ανακύκλωσης μπαταριών) και το «Κάθε Κουτί Μετράει» (πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου). Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος.