Πάτρα: Γραφείο εξυπηρέτησης ΑμεΑ –Σύντομα και διαδικτυακή πλατφόρμα

Συνεχίζουν την απεργία – αποχή από διαγωνισμούς μηχανικοί, γεωτεχνικοί και υπάλληλοι του Δημοσίου και των ΟΤΑ
25 Ιανουαρίου 2021
Ανταποδοτικό «πράσινο» τέλος για το υδροηλεκτρικό των Κρεμαστών, ζητά ο δήμαρχος Αγράφων
25 Ιανουαρίου 2021
Show all

Πάτρα: Γραφείο εξυπηρέτησης ΑμεΑ –Σύντομα και διαδικτυακή πλατφόρμα

Γραφείο Εξυπηρέτησης Ατόμων με Αναπηρία, λειτουργεί από σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, στην Αγορά Αργύρη, ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.
«Πρόκειται για μια καινοτόμο δράση, η οποία θα δώσει νέες διεξόδους σε μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας λειτουργώντας ως κέντρο πληροφόρησης και παραπομπής σε αρμόδια όργανα, φορείς και υπηρεσίες», όπως τονίζει και προαναγγέλλει και τη λειτουργία διαδικτυακής πλατφόρμας ειδικά για ΑμεΑ.
Πιο συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών τίθεται σε λειτουργία, το επόμενο διάστημα, μια πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα καταγραφής ΑμεΑ μέσω συλλόγων, κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου αλλά και με δυνατότητα αυτό- εγγραφής (SAFEAMEA) με σκοπό να ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Με νέα ανακοίνωση, εξηγεί, θα διευκρινίζονται οι διαδικασίες καταχώρησης-καταγραφής.
Επιπροσθέτως θα ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία(ΑμεΑ), όπου θα παρέχεται δωρεάν μετακίνηση με ειδικό όχημα, σε όσους δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα συμβατικά οχήματα των αστικών συγκοινωνιών και θα αφορά μετακινήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η δράση αυτή βρίσκεται σε επίπεδο προγραμματισμού, ανάδειξης, διερεύνησης των αναγκών.
Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Ατόμων με Αναπηρία αρχίζει την λειτουργία του την ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στην «Αγορά Αργύρη». Οι δημότες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση kodip.grafeioamea@gmail.comκαι στο τηλέφωνο 2610433210 κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.