Πάτρα: Μαζική συμμετοχή των πολιτών στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής κατά της ανεργίας

Δήμος Ν. Προποντίδας: Στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” η βιώσιμη ανάπτυξη αστικών περιοχών
16 Ιουλίου 2021
Βρέθηκαν αρχαία στο υπό κατασκευή 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης
16 Ιουλίου 2021
Show all

Πάτρα: Μαζική συμμετοχή των πολιτών στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής κατά της ανεργίας

Μαζική ήταν η συμμετοχή των πολιτών στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής Πάτρας για συνέχιση του αγώνα κατά της ανεργίας.

Οι πολίτες έδωσαν δυναμικό «παρών» με μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, απαιτώντας «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα».

Στην συγκέντρωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Κλαδικού Συνδικάτου των εργαζομένων στους ΟΤΑ Αχαΐας, Δημήτρης Χριστόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου με επικεφαλής τον πρόεδρο, Δημήτρη Μαρμούτα, εκπρόσωποι Εργατικών Σωματείων της πόλης μας, των Συλλόγων Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ και Εκπολιτιστικών Συλλόγων του δήμου Πατρέων. Παραβρέθηκε επίσης, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρήστος Πατούχας. Η συγκέντρωση έκλεισε με την μουσική του τρομπετίστα Περικλή Λαλιώτη, ωρομίσθιου μουσικού του Δημοτικού Ωδείου Πάτρας.

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης στην ομιλία του, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Με τη σημερινή μας συγκέντρωση, δίνουμε συνέχεια στον αγώνα που ξεκινήσαμε από την πρώτη μέρα που αναδειχτήκαμε δημοτική αρχή της Πάτρας. Βάλαμε στο κέντρο της προσοχής μας την ανεργία, που αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα στην περιοχή μας. Μόνο οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι έφτασαν τις 38.000 και σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται αυτοί που δουλεύουν περιστασιακά, μέσω προγραμμάτων, που τον μισό χρόνο περίπου είναι χωρίς δουλειά.

Στον ίδιο δρόμο θα συνεχίσουμε! Οργανωνόμαστε και διεκδικούμε τα αυτονόητα, αυτά που δικαιούμαστε. Από μόνο του αυτό που κάνουμε σήμερα είναι νίκη, είναι τιμή για τον καθένα. Δεν ανεχόμαστε άλλο την προσβολή, να μας εκμεταλλεύονται, να μας αδικούν κι εμείς να τους δείχνουμε ξανά εμπιστοσύνη, να στεκόμαστε θεατές στη σφαγή των δικαιωμάτων μας. Εναντιωνόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του συστήματος, αυτών που κάνουν κουμάντο στην οικονομία…».

… «Τι εμφανίζουν ως «θεραπεία» στην «ασθένεια» της ανεργίας, όλες οι Κυβερνήσεις, εκπροσωπώντας βεβαίως την τάξη τους και την εξουσία τους; Την περιβόητη πια ανάπτυξη, που για τους μεν θα είναι «δίκαιη», για τους άλλους θα είναι «για όλους». Φροντίζουν να συνοδεύεται και από μία σειρά εύηχες λέξεις, όπως είναι η «εξωστρέφεια», ο «διεθνής προσανατολισμός», η «ψηφιακή μετάβαση», η «πράσινη οικονομία» και μία σειρά άλλα, για να παραμυθιάσουν τον ελληνικό λαό. Δε φτάνουν αυτά, έρχονται και οι τοπικοί «κολαούζοι» του συστήματος, να πουν ότι η ανάπτυξη δεν ήρθε στην Πάτρα εξαιτίας της δημοτικής αρχής. Γιατί, βλέπετε, γι’ αυτούς, στην υπόλοιπη Ελλάδα οι εργαζόμενοι «τρώνε με χρυσά κουτάλια»! Εκεί έχουν φτάσει τα φερέφωνα του συστήματος, να βλέπουν την ανεργία και τη φτώχεια μόνο στην Πάτρα!».

Τόνισε επίσης: «Ο δρόμος της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας είναι ο δρόμος που μας έφερε ως εδώ. Ο δρόμος που μεγαλώνει τα κέρδη των λίγων, είναι ο ίδιος που οδηγεί στη μεγάλη ουρά των ανέργων, στο τσάκισμα των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων, που στέλνει τα παιδιά μας μετανάστες και τα παιδιά άλλων λαών μετανάστες και πρόσφυγες στη δική μας χώρα. Είναι ο δρόμος των μνημονιακών επιλογών και των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων, του χρέους που φορτώνεται στις πλάτες του λαού μας και των παιδιών του…».

… «Σε αυτό το σύστημα, δεν υπάρχει ανάπτυξη που να ωφελεί το λαό μας, ο ίδιος, που πληρώνει την κρίση, θα πληρώσει και την ανάπτυξη. Οι επενδύσεις, η εξωστρέφεια, η ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου με την πολυδιαφημισμένη προσέλκυση τουριστών, δεν είναι το αντίδοτο στην ανεργία, στη φτώχεια και στα προβλήματα που μαστίζουν το λαό μας. Αντιθέτως, ακριβώς αυτά, βρίσκονται ανάμεσα στις αιτίες που προκαλούν τα προβλήματα…».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, επανέλαβε: «Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και των ανέργων όλης της πόλης, από την πρώτη μέρα της εκλογής της. Είναι συμπαραστάτης σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, ειδικά όσον αφορά στο μέτωπο ενάντια στην ανεργία και τη διεκδίκηση του δικαιώματος στην εργασία.

Η πάλη ενάντια στην ανεργία προϋποθέτει την κοινή πάλη όλων μας, ενάντια στις αιτίες που τη γεννούν και ενάντια σε αυτούς που τις συντηρούν.

Δε θα σταματήσουμε μέχρι να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις μας».