Πάτρα: Ολοκληρώνεται η ανάπλαση του Πλατανοδάσους και η μετατροπή του σε Πάρκο

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Δράση επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές της Α’ Λυκείου
12 Μαρτίου 2021
Δήμος Τρικκαίων: Ξεκινούν οι εργασίες στον νέο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων
12 Μαρτίου 2021
Show all

Πάτρα: Ολοκληρώνεται η ανάπλαση του Πλατανοδάσους και η μετατροπή του σε Πάρκο

Στον Δήμο Πατρέων, ολοκληρώνεται η ανάπλαση του Πλατανοδάσους, το οποίο με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα μετατραπεί σε Πάρκο. Σύμφωνα με τον δήμο, ήδη έχουν διαμορφωθεί διαδρομές περιπάτου, τοποθετήθηκαν παγκάκια, και απομένει η δημιουργία παιδότοπου και χώρου στάθμευσης οχημάτων. Το χώρο εργασιών επισκέφθηκαν χθες ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και οι αντιδήμαρχοι Έργων Υποδομής Χρήστος Κορδάς και Περιβάλλοντος Νίκος Ασπράγκαθος.

«Οι εργασίες αναμόρφωσης και η μετατροπή ενός ακόμα χώρου που είχε εγκαταλειφθεί και είχε γίνει σκουπιδότοπος, σε ένα μεγάλο πάρκο αναψυχής για το λαό του Δήμου μας, ολοκληρώνονται. Έτσι, μετά το Νότιο Πάρκο και τον Κόκκινο Μύλο, θα έχουμε και το Πλατανόδασος, ενώ ευελπιστούμε σύντομα να έχουμε και το Ανατολικό Πάρκο, στον Ριγανόκαμπο», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, και πρόσθεσε ότι: «Το Πλατανόδασος είναι ένας μεγάλος ανοιχτός χώρος για όλους, μοναδικός για μεγάλη πόλη και τα βήματα που έχουν γίνει από πλευράς Δήμου, είναι εξαιρετικά. Ήδη έχουν διαμορφωθεί τα δρομάκια για περπάτημα, έχουν τοποθετηθεί παγκάκια, ενώ απομένει η δημιουργία παιδότοπου, αλλά και χώρου στάθμευσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χώρος είναι ήδη προσβάσιμος για όσους επιθυμούν να περπατήσουν και να χαλαρώσουν συνδυάζοντάς το και με τη θάλασσα που είναι δίπλα.