Πέντε νέα ηλεκτροκίνητα αναρροφητικά χειραμαξίδια στον εξοπλισμό καθαριότητας του Δήμου Σερρών

Θεσσαλονίκη: Κύκλος εργαστηρίων με θέμα τις κύριες τεχνολογίες στην αίθουσα εκδηλώσεων του OK!Thess
21 Οκτωβρίου 2022
Ομάδες Ενδυνάμωσης Γονέων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ασπροπύργου
21 Οκτωβρίου 2022
Show all

Πέντε νέα ηλεκτροκίνητα αναρροφητικά χειραμαξίδια στον εξοπλισμό καθαριότητας του Δήμου Σερρών

Με πέντε νέα αυτοκινούμενα ηλεκτροκίνητα αναρροφητικά χειραμαξίδια ενισχύει και αναβαθμίζει τον εξοπλισμό της Διεύθυνσης Καθαριότητας ο Δήμος Σερρών.

«Τα νέα σύγχρονα χειραμαξίδια εντάσσονται στο πρόγραμμα που έχουμε σε εξέλιξη για την αναβάθμιση του στόλου και του εξοπλισμού καθαριότητας, συνολικού προϋπολογισμού 1,45 εκατ.ευρώ με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους και από το πρόγραμμα Φιλόδημος», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Ήδη εκτός από τα ηλεκτροκίνητα χειραμαξίδια, έχει παραδοθεί και χρησιμοποιείται καθημερινά στον καθαρισμό της πόλης ένα σύγχρονο αναρροφητικό σάρωθρο.

Παράλληλα, ο στόλος οχημάτων Καθαριότητας θα ενισχυθεί περαιτέρω με πέντε απορριμματοφόρα, ένα καδοπλυντήριο, μία υδροφόρα και έναν εκσκαφέα φορτωτή.

«Παρέχουμε στους εργαζόμενους στην υπηρεσία Καθαριότητας τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα για να δώσουν πιο αποδοτικά τον καθημερινό αγώνα για έναν πιο καθαρό Δήμο Σερρών.

Είμαστε απολύτως προσηλωμένοι στον στόχο, που θέσαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας και μοχθούμε για να ανταποκρινόμαστε με συνέπεια στις απαιτήσεις των πολιτών για ένα Δήμο Σερρών καθαρό και ευπρεπή», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης,

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Καρακολίδης επεσήμανε ότι τα αυτοκινούμενα ηλεκτροκίνητα αναρροφητικά χειραμαξίδια είναι μικρά, εύχρηστα, ευέλικτα και φιλικά στο περιβάλλον και θα έχουν ως πεδίο δράσης τους κυρίως τις πλατείες, τους πεζόδρομους και σημεία του Δήμου, όπου η πρόσβαση με μεγαλύτερα οχήματα δεν είναι εφικτή.