Πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι σε μόλις… 48 ώρες!

Σε δενδροφύτευση του Άλσους Βώκου προχωρά ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη
10 Οκτωβρίου 2022
Χάρης Ρώμας: Και επίσημα υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου ο ηθοποιός
10 Οκτωβρίου 2022
Show all

Πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι σε μόλις… 48 ώρες!

Ούτε μια, ούτε δυο αλλά πέντε ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων για δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας έγιναν μέσα σε λιγότερο από… 48 ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι για τους δημαρχιακούς θώκους ετοιμάζονται, είναι επί ποδός, προχωρούν σε… αποκαλυπτήρια και… ακονίζουν τα μαχαίρια τους ενόψει μιας προεκλογικής εκστρατείας που αναμένεται να είναι έντονη, ενδιαφέρουσα και μακρά σε διάρκεια. Ένας πλέον χρόνος μας χωρίζει από τις δημοτικές κάλπες που θα «στηθούν» και ήδη πολλοί «μνηστήρες» είναι… ετοιμοπόλεμοι.

Σε Πυλαία- Χορτιάτη

Τρία… Όμικρον: ορμή, όραμα και ομάδα. Αυτός είναι ο συνδυασμός του πρώην αντιδημάρχου και νυν ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Πυλαίας Χορτιάτη, Πάρι Τσογκαρλίδη με τον οποίο θα διεκδικήσει το 2023 τον δημαρχιακό θώκο της περιοχής και θα κοντραριστεί με τον άλλοτε συνεργάτη του και δήμαρχο, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη. Η παρουσίαση του ονόματος και του συνδυασμού έγινε κεκλεισμένων των θυρών το περασμένο Σάββατο, ενώ παραβρέθηκαν αυτοδιοικητικοί της περιοχής και στελέχη της παράταξης. Σύντομα, αναμένεται να ανακοινωθούν και οι πρώτοι υποψήφιοι του συνδυασμού.

Παύλου Μελά

Με στόχο την εκλογή του στην θέση του δημάρχου από την πρώτη Κυριακή των εκλογών ο Δημήτρης Ασλανίδης ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητά του για τον δημαρχιακό θώκο Παύλου Μελά. Το όνομα της παράταξής του είναι «Αλλαγή». Ο κ. Ασλανίδης μάλιστα παρουσίασε και ενενήντα υποψήφιους με την παράταξή του. Μεταξύ των ονομάτων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης βρίσκονται πολύπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη, καταξιωμένοι επαγγελματίες, νέες και νέοι με σπουδαία βιογραφικά, γυναίκες και άντρες από κάθε περιοχή του δήμου. Ανάμεσα τους αρκετά πρόσωπα που προέρχονται από άλλες δημοτικές παρατάξεις.

Καλαμαριά

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και ο Γιώργος Τελίδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το δήμο Καλαμαριάς, μια φημολογούμενη υποψηφιότητα, η οποία τελικά έγινε γνωστή και από τον ίδιο. Μέσω facebook το πρώην στέλεχος διοικήσεων του δήμου Καλαμαριάς έκανε γνωστή την πρόθεσή του να ηγηθεί συνδυασμού. «Αξιοποιώντας την εμπειρία και την γνώση, που έχω αποκτήσει μετά τη μακρόχρονη ενασχόλησή μου με τα κοινά, έχοντας δώσει ουσιαστικά δείγματα γραφής όλα αυτά τα χρόνια και με τη βοήθεια όλων, θα δημιουργήσουμε ένα πολυσυλλεκτικό, υπερκομματικό και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, με μοναδικό στόχο, την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, την οικονομική ανάπτυξη και την αλληλεγγύη στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες του τόπου μας» έγραψε μεταξύ άλλων.

Θεσσαλονίκη και Αριστοτέλης

Στον κεντρικό δήμο, ο Γιάννης Νασιούλας πραγματοποίησε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» όπου ανακοίνωσε πως θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο τον Οκτώβρη 2023.

Τέλος, ο Στέλιος Βαλιάνος, δήμαρχος Αριστοτέλη σε συνάντηση εκλεγμένων συμβούλων και υποψηφίων της δημοτικής παράταξης “ΟΜΟΦΩΝΙΑ”, ανακοίνωσε ένα χρόνο πριν τις εκλογές την νέα του υποψηφιότητα. «Εν μέσω κοσμογονικών αντιξοοτήτων, πανδημίας, οικονομικής και ενεργειακής κρίσης, έχουμε καταφέρει ως Δημοτική Αρχή να αποδείξουμε τη συνέπεια και την αξιοπιστία μας σε όλους τους τομείς» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βαλιάνος.