Παπαστεργίου: Η ανακύκλωση θέλει όραμα

Περιφέρεια Αττικής: «Περιφερειακό σχέδιο για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή»
20 Φεβρουαρίου 2020
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Δυναμική παρουσία στη διεθνή έκθεση Βερολίνου
20 Φεβρουαρίου 2020
Show all

Παπαστεργίου: Η ανακύκλωση θέλει όραμα

Να δοθούν κίνητρα και αντικίνητρα στην ανακύκλωση, να χρησιμοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες, αλλά σημαντικότερο όλων είναι το όραμα και η αλλαγή συνηθειών των πολιτών, που θα καταστήσουν το σύστημα βιώσιμο, σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δ. Παπαστεργίου στην ημερίδα που διοργάνωσε το site pitsounicyti.gr στο Περιστέρι για την ανακύκλωση και την βιώσιμη πόλη.
Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι η ανακύκλωση είναι και κυρίως η επανάχρηση είναι η μία μόνο διάσταση της ολιστικής προσέγγισης που πρέπει να έχουμε για την βελτίωση του Περιβάλλοντος. Υπάρχει και η Ενέργεια, η αποδοτικότητα των κτηρίων, η ηλεκτροκίνηση, η βιοποικιλότητα, η βιώσιμη κινητικότητα και η μόλυνση που πρέπει να εξελίξουμε ταυτόχρονα.
Σημαντικό είναι ότι ο κ. Παπαστεργίου εξέφρασε τις επιφυλάξεις του ως προς τους καφέ κάδους. Πρέπει είπε να δούμε τις κλιματικές συνθήκες της Ελλάδα και τα μεγέθη των κάδων που δεν μπορούν να μείνουν γεμάτοι τρεις μέρες με 40 βαθμούς Κελσίου.
Τέλος ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι η ανακύκλωση και η περιβαλλοντική συμπεριφορά των πολιτών πρέπει να ξεκινήσει από τα σχολεία με σταθερή εκπαίδευση και να ενταχθεί στο αναλυτικό πρόγραμμα για να πετύχει.