Παράδοση εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων στους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής

Ενισχύονται με 30 ασθενοφόρα οι Περιφέρειες Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων
24 Ιουνίου 2020
Επίσκεψη Θεοδωρικάκου στην ΕΕΤΑΑ για την προετοιμασία των προσκλήσεων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»
25 Ιουνίου 2020
Show all

Παράδοση εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων στους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής

«Καθημερινά ενισχύουμε τους κρίκους της αλυσίδας ανακύκλωσης στην Αττική», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά την παράδοση απορριμματοφόρων και εξοπλισμού ενίσχυσης της ανακύκλωσης και της συλλογής οργανικών αποβλήτων, στους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής.
Ειδικότερα στον Δήμο Σαρωνικού, ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών, Ν. Πέππα και Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, Β. Κόκκαλη, παρέδωσε στον δήμαρχο Π. Φιλίππου, ένα απορριμματοφόρο συλλογής καφέ κάδων, 110 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων και 80 κάδους εσωτερικού χώρου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.
Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνεργασία με τον δήμο και τον δήμαρχο Π. Φιλίππου, ο οποίος, όπως τόνισε, διαθέτει μια σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία ετών. Αναφέρθηκε στη σημασία της ενίσχυσης του εξοπλισμού του δήμου, καθώς «δέχεται επιπλέον φόρτο κατά τους θερινούς μήνες λόγω της παραλιακής ζώνης που διαθέτει». Ο δήμαρχος και τα στελέχη του δήμου, πρόσθεσε, με την εμπειρία που διαθέτουν θα συμβάλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον «στόχο που έχουμε θέσει για μια πράσινη Αττική και μια καλύτερη διαχείριση των στερεών αποβλήτων».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Π. Φιλίππου ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη και τους συνεργάτες του για τη συμβολή τους στην προσπάθεια για έναν εναλλακτικό τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων. Ανέφερε τις καλές σχέσεις συνεργασίας «σε όλους τους τομείς» που έχει ο δήμος με την περιφέρεια και επισήμανε: «Για μας το πρώτο μέλημα που πραγματικά θα μειώσει τα απορρίμματα στην περιοχή μας είναι η διαχείριση των κλαδιών καθώς έχουμε τεράστιες ποσότητες. Μέσα από μια σωστή διαχείριση μπορούμε να πετύχουμε μείωση 50% των απορριμμάτων που θα παράγουμε. Προς την κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον εξοπλισμό που παίρνουμε από την περιφέρεια και τον ΕΔΣΝΑ».
Στη συνέχεια, στον σταθμό μεταφόρτωσης, στην Κερατέα, παραδόθηκε στον δήμαρχο Λαυρεωτικής Δ. Λουκά, ένα ειδικό απορριμματοφόρο και 110 καφέ κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων και 80 εσωτερικοί κάδοι ανακύκλωσης.
Ο περιφερειάρχης απευθυνόμενος στον «άξιο δήμαρχο Δημήτρη Λουκά» ανέφερε ότι γνωρίζει την ευαισθησία του στο κομμάτι της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, το οποίο έχουν συζητήσει κατ’ επανάληψη, όπως είπε και υπογράμμισε πως η σημερινή μέρα είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα που αφορά στη διαχείριση στερεών αποβλήτων της Αττικής. «Ευελπιστούμε με την στενή συνεργασία των δήμων, η Περιφέρεια Αττικής να καταφέρει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κομμάτι της διαχείρισης των αποβλήτων, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Από την πλευρά, του ο δήμαρχος Δ. Λουκάς, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη «για την άψογη συνεργασία και τη βοήθεια που δίνει στον τομέα της καθαριότητας». Χαρακτήρισε «καθοριστική» τη συνδρομή της περιφέρειας αναφορικά με τον εξοπλισμό και βεβαίωσε ότι «μαζί με την περιφέρεια, με τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και όλα τα στελέχη, δίνουμε τη μάχη μας την οποία θα επιτύχουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο».