Παράδοση κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης στην Περιφερειακή Ενότητα Αν. Αττικής

ΚΕΚ της περιφέρειας Ν. Αιγαίου θα εκπαιδεύσει τους εργαζόμενους στον τουρισμό για τα υγειονομικά πρωτόκολλα
18 Μαΐου 2020
Κ. Αγοραστός: «H συμπεριφορά της ομάδας των Ρομά, στη Νέα Σμύρνη Λάρισας δεν ήταν η πρέπουσα»
18 Μαΐου 2020
Show all

Παράδοση κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης στην Περιφερειακή Ενότητα Αν. Αττικής

«Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς το οδοιπορικό μας σε όλη την Αττική με στόχο να γίνει η ανακύκλωση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας όλων των πολιτών», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατά την παράδοση ειδικών κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών, στον αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Θανάση Αυγερινό.
Ο Γ. Πατούλης τόνισε πως στόχος του προγράμματος ανακύκλωσης, είναι να περιοριστεί δραστικά η ποσότητα του σύμμεικτου σκουπιδιού που καταλήγει στη Φυλή. Επισήμανε ότι απαιτούνται ριζοσπαστικές αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, προσθέτοντας ότι προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς, η αποστολή σχετικού εξοπλισμού και σύγχρονων απορριμματοφόρων σε όλους τους δήμους. Αναφερόμενος στους κάδους που παρέδωσε για να τοποθετηθούν σε όλα τα γραφεία και τις διευθύνσεις της αντιπεριφέρειας, ο κ. Πατουλης υπογράμμισε πως συνολικά το εγχείρημα αυτό, αποτελεί «ένα στοίχημα που θα το κερδίσουμε όλοι μαζί, με σχέδιο, συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες».
Από την πλευρά του ο κ. Αυγερινός ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη αναγνωρίζοντας ότι καταβάλλει μια πολύ σημαντική προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες για τη σημασία της ανακύκλωσης και την ανάγκη διάδοσης και ενίσχυσής της σε όλη την Αττική. «Το 2020 είναι, όπως έχει διακηρύξει ο κ. Πατούλης, έτος ανακύκλωσης και σε αυτό το πλαίσιο θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, αυτό το καινοτόμο εγχείρημα», σημείωσε ο ίδιος.