Παράδοση κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης στους Δήμους Παιανίας, Μαραθώνος και Ραφήνας-Πικερμίου

Τριάντα τρία νέα αυτοκίνητα για τον στόλο των αστυνομικών υπηρεσιών της Θεσσαλίας
6 Μαΐου 2020
Tο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για το Περιβάλλον
7 Μαΐου 2020
Show all

Παράδοση κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης στους Δήμους Παιανίας, Μαραθώνος και Ραφήνας-Πικερμίου

«Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε την ανακύκλωση στη ζωή όλων των πολιτών της Αττικής. Σε συνεργασία με τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά την παράδοση 575 ειδικών κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών, γυάλινων και χάρτινων συσκευασιών, στους δημάρχους Παιανίας Ι. Μάδη, Μαραθώνος Σ.Τσίρκα και Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς.

Ειδικότερα στον Δήμο Παιανίας παραδόθηκαν 200 κάδοι, στο Δήμο Μαραθώνος 300 και στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου 75 οι οποίοι θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε δημοτικά σχολεία και δημόσια κτίρια των περιοχών.

Ο κ. Πατούλης απευθυνόμενος στους δημάρχους και τους συνεργάτες τους τόνισε πως η Περιφέρεια συνεχίζει με συνέπεια το πρόγραμμά της για τη διάδοση και ενίσχυση της Ανακύκλωσης στην Αττική, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, της υγειονομικής κρίσης. Το πρόγραμμα πρόσθεσε υλοποιείται σύμφωνα με το σχεδιασμό της Περιφέρειας και των Δήμων, στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων ανταποδοτικής ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος, «προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας». Σημείωσε ότι δίνεται έμφαση στην ανακύκλωση στην πηγή και ότι θα συνεχιστεί η υποστήριξη των Δήμων με την παράδοση καφέ κάδων και σύγχρονων απορριμματοφόρων, προκειμένου «να σταματήσουμε να θάβουμε τα σκουπίδια στη Φυλή».

Ο δήμαρχος Παιανίας Ι. Μάδης, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την υλοποίηση της προεκλογικής του υπόσχεσης σχετικά με την προώθηση της ανακύκλωσης στην πηγή «προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το σύμμεικτο σκουπίδι» και δεσμεύτηκε για τη ενδυνάμωση της προσπάθειας «και με άλλες πρωτοβουλίες, στη βάση του Περιφερειακού σχεδιασμού».

Ο δήμαρχος Μαραθώνα ευχαρίστησε για την παράδοση του υλικού στις δημοτικές ενότητες Ν. Μάκρης και Μαραθώνα, τονίζοντας ότι ο Δήμος θα στηρίξει και θα ενισχύσει αυτήν την περιβαλλοντική πρωτοβουλία της Περιφέρεια. «Είναι επιτακτική ανάγκη να αποδείξουμε και μέσα από το πρόγραμμα της Περιφέρειας, ότι δεν έχουμε ανάγκη ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ, αλλά μπορούμε να περάσουμε σε νέους, εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων, με εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης και το υπόλειμμα προς αξιοποίηση», υπογράμμισε ο Σ. Τσίρκας.

Τέλος ο δήμαρχος Ε. Μπουρνούς επισήμανε ότι η δημοτική Αρχή στις δράσεις για την ανακύκλωση, δίνει έμφαση στα μικρά παιδιά, λέγοντας ότι «έχουμε προγραμματίσει να μπουν κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα, καθώς και στα δημοτικά κτίρια, με στόχο να εκπαιδεύσουμε όλους τους πολίτες να αυξήσουν την ανακύκλωση. Οφείλουμε όλοι μαζί να περάσουμε σε μία νέα εποχή».