Παράδοση 80 κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης στους Δήμους Λυκόβρυσης-Πεύκης και Μεταμόρφωσης

Ζωή ξανά για τα διατηρητέα κτίρια της Εταιρείας Φωταερίου
10 Ιουνίου 2020
Πράσινο Ταμείο: Σε λειτουργία νέα διαδραστική διαδικτυακή πύλη
11 Ιουνίου 2020
Show all

Παράδοση 80 κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης στους Δήμους Λυκόβρυσης-Πεύκης και Μεταμόρφωσης

Σταθερά διανέμεται ο εξοπλισμός για την ενίσχυση της ανακύκλωσης από την Περιφέρεια στους δήμους της Αττικής. Στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος παραδόθηκαν σήμερα 80 κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών, στους Δήμους Λυκόβρυσης-Πεύκης και Μεταμόρφωσης.
Οι κάδοι θα τοποθετηθούν σε δημόσια κτίρια, ενώ σύντομα θα παραδοθούν επιπλέον για τα σχολεία και όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης στους δημάρχους Λυκόβρυσης-Πεύκης και Μεταμόρφωσης, Τ. Μαυρίδη και Σ. Σαραούδα, αντίστοιχα, που τον υποδέχθηκαν μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα, Λ. Κεφαλογιάννη, «οι εργαζόμενοι της αυτοδιοίκησης πρώτοι δίνουν το θετικό παράδειγμα προκειμένου να γίνει η ανακύκλωση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας».
«Στόχος είναι να περιοριστεί δραστικά η ποσότητα του σύμμεικτου σκουπιδιού που καταλήγει στη Φυλή», επεσήμανε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Υλοποιούμε με γοργούς ρυθμούς το πρόγραμμα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, για χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί και πλαστικό. Το 2020 είναι η χρονιά ανακύκλωσης για την Αττική και η ανταπόκριση των δήμων αποδεικνύει ότι θα μας δώσει καλά αποτελέσματα. Συνεχίζουμε, έχουμε δουλειά μπροστά μας, αλλά η ενότητα της αυτοδιοίκησης του πρώτου και δευτέρου βαθμού, είμαι βέβαιος ότι θα φέρει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα και η ανακύκλωση στην Αττική θα προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς. Τα έτη 2020 και 2021, που είναι και έτη ανακύκλωσης για την Αττική, θα είναι και τα έτη που τελικά θα κάνουν τη διαφορά για την περιφέρειά μας σε θέματα ανακύκλωσης».
Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τ. Μαυρίδης, υπογράμμισε ότι τα προγράμματα ανακύκλωσης «είναι πολύ σημαντικό να μπουν σε δημόσιους χώρους», ώστε να γίνει εντονότερη «η συμμετοχικότητα και συνυπευθυνότητα των συμπολιτών μας».
Ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Σ. Σαραούδας, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ανακύκλωση θα λάβει τον ρόλο που της αξίζει στην καθημερινότητα των πολιτών προς όφελος του περιβάλλοντος».