Παράταση μνημονίου συνεργασίας για την ενίσχυση των διαδικασιών του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου στον Δήμο Αθηναίων

«Γυμνασιαρχία»: Πρόγραμμα αναδοχής χώρων άθλησης –αναψυχής στον Διόνυσο
1 Δεκεμβρίου 2021
Κέντρο Υποστήριξης των Δήμων για τα σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας δημιούργησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
1 Δεκεμβρίου 2021
Show all

Παράταση μνημονίου συνεργασίας για την ενίσχυση των διαδικασιών του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου στον Δήμο Αθηναίων

Υπογραφή συμφωνίας του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη με τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελο Μπίνη. Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Παρατείνεται για 12 ακόμη μήνες το μνημόνιο συνεργασίας για την ενίσχυση των διαδικασιών του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου στον Δήμο Αθηναίων, με απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Βασικό αντικείμενο του μνημονίου είναι η ενίσχυση των διαδικασιών του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες με όλες τις εγγυήσεις λογοδοσίας και ακεραιότητας.

Οι τρεις άνδρες είχαν συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της συνεργασίας των τριών φορέων στη βάση του Μνημονίου Συνεργασίας που είχε υπογραφεί τον Σεπτέμβριο του 2020. Σημειώνεται ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα πιστοποίησης Εσωτερικών Ελεγκτών στο Δημόσιο και για τον Δήμο Αθηναίων σχετική πιστοποίηση έλαβαν τρεις προϊστάμενοι.

Ο κ. Βορίδης τόνισε τη σημασία της ενδυνάμωσης των διαδικασιών του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων που θα υπηρετήσουν με όρους διαφάνειας και ακεραιότητας τους Αθηναίους δημότες.

Ο κ. Μπακογιάννης εξήρε τη σημασία του ελέγχου των συστημάτων διακυβέρνησης, χρηστής διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου Αθηναίων σύμφωνα με τα διεθνή ελεγκτικά πρότυπα, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ορθή και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες, και να λαμβάνονται μέτρα όπου απαιτούνται για τη βελτίωσή τους, έτσι ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Μπίνης σημείωσε ότι η συνεργασία αυτή μας δίνει την ευκαιρία να αξιολογήσουμε τις προκλήσεις της εφαρμογής αλλά και τον αντίκτυπο των καινοτομιών που εισήγαγε ο ν.4795/2021 στον μεγαλύτερο δήμο τη χώρας και να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία αξιοποιούμε στην κεντρική ομάδα εργασίας που έχουμε με την ΚΕΔΕ.