Παράταση περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Κοζάνης, Εορδαίας και Βοΐου μέχρι τις 6/1

Ο Δήμος Πάργας προσχωρεί στην “Συμφωνία των Πράσινων Πόλεων”
30 Δεκεμβρίου 2020
Στήριξη του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας- Ισμαρίδας και Θάσου από την Περιφέρεια ΑΜΘ
30 Δεκεμβρίου 2020
Show all

Παράταση περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Κοζάνης, Εορδαίας και Βοΐου μέχρι τις 6/1

Παράταση της ισχύος των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και της ΠΕ Κοζάνης, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε πως αποφασίστηκε παράταση των πρόσφατων περιοριστικών μέτρων των Δήμων Ασπροπύργου και Ελευσίνας μέχρι και την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί. Στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας αποφασίστηκε η άρση των πρόσθετων μέτρων καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν υποχωρήσει από τα 30 στα 14 σήμερα.

Επίσης, παρατείνονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στους Δήμους Κοζάνης, Εορδαίας και Βοΐου μέχρι την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.

Σημείωσε πως αυτή τη στιγμή ο Δήμος Κοζάνης έχει 96 ενεργά κρούσματα, όταν είχε 152 πριν από μία εβδομάδα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η άρση των μέτρων στους Δήμους Σερβίων και Βελβεντού.

Όσον αφορά την Τοπική Κοινότητα Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων της Π.Ε Βοιωτίας, η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται. Αύριο όπως είπε θα ληφθεί η απόφαση σχετικά με την παράταση ή όχι, των μέτρων τα οποία λήγουν την Πέμπτη το πρωί.

Ενημέρωσε ακόμα πως λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στο χωριό Κέλλη του Δήμου Αμυνταίου της Π.Ε Φλώρινας αποφασίστηκε από αύριο, στις 6 το πρωί, και για 10 ημέρες, θα ισχύσουν τα ίδια πρόσθετα μέτρα που ισχύουν για τις Θεσπιές.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας, των Δήμων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περιστερίου, Ιλίου και Αχαρνών, της περιοχής Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής, καθώς και στο νησί της Καλύμνου, να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί και να συνεχίσουν να είναι συνεπείς στην τήρηση των μέτρων.

Ακόμα, υπενθύμισε ότι τα μέτρα που ίσχυσαν τα Χριστούγεννα ισχύουν και την Πρωτοχρονιά.