Παράταση συμβάσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά στους δήμους

Το ευρωπαϊκό κόμμα VOLT πέτυχε αξιοσέβαστη επιτυχία στις τοπικές εκλογές της Έσσης
29 Μαρτίου 2021
Δημοτικοί διοικητικοί υπάλληλοι ασκούν αρμοδιότητες Δημοτικής Αστυνομίας έως τις 30 Ιουνίου
30 Μαρτίου 2021
Show all

Παράταση συμβάσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά στους δήμους

Παρατείνεται η προθεσμία εκκαθάρισης των δηλώσεων για τον καθορισμό της επιφάνειας ή της χρήσης ακινήτου προς τους δήμους ως τις 30 Ιουνίου. Ταυτόχρονα παρατείνεται η διάρκεια των συμβάσεων που έχουν συναφθεί αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό, από την ημερομηνία λήξης τους, επίσης έως τις 30 Ιουνίου.

Η ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο- σκούπα που κατατέθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή και ειδικότερα στο άρθρο 83 το οποίο προβλέπει:

Άρθρο 83

Παράταση προθεσμίας για την εκκαθάριση των δηλώσεων για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς ΟΤΑ α’ βαθμού

Οι προθεσμίες του πέμπτου και του έκτου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 51 του ν. 4647/2019 (Α’ 204) αναφορικά με την εκκαθάριση των δηλώσεων για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους ΟΤΑ α’ βαθμού και τη διάρκεια των συμβάσεων που έχουν συναφθεί αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό, παρατείνονται, από την ημερομηνία λήξης τους, έως την 30η.6.2021.