Παραδόθηκαν 22 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Καρδίτσας

Στην Αστυπάλαια για τις ανεμογεννήτριες ο Πέτρος Φιλίππου
28 Σεπτεμβρίου 2020
“Άνοιξε”ο παράδρομος που ενώνει τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου με τον κόμβο του Κρυονερίου
28 Σεπτεμβρίου 2020
Show all

Παραδόθηκαν 22 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Καρδίτσας

Στην Καρδίτσα μετέβη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνοδεύοντας τα 22 φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας με είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Θεσσαλίας, τα οποία παρέδωσε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Η ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώθηκε μετά τη θερμή ανταπόκριση των πολιτών σε σχετική δράση που διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή σε 11 σημεία της Αττικής, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Πρόκειται για τρόφιμα μακράς διάρκειας (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, γάλα εβαπορέ, λάδι, ζάχαρη, αλάτι, ντοματοπελτέ, δημητριακά), είδη ατομικής υγιεινής, είδη καθαρισμού, πετσέτες και κλινοσκεπάσματα.
Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε στην Καρδίτσα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν θερμά για τη συνεισφορά του στους πληγέντες, εξάροντας την πρωτοβουλία.
Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Καρδίτσας Τσιάκος Βασίλης, ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, ο Δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης, η Βουλευτής της ΝΔ Ασημίνα Σκόνδρα, ο Καθηγητής ΕΚΠΑ Ε. Λέκκας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας και Αντιδήμαρχος Καρδίτσας Σπανιάς Αριστοτέλης, Αντιπεριφερειάρχες, Δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι κοινωνικών και πολιτικών φορέων.
Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν οι υπεύθυνες του πιλοτικού προγράμματος των ΚΕΠ Υγείας Α. Κοίλου και Φ. Χατζηκωνσταντίνου, η σύμβουλος τους Περιφερειάρχη σε θέματα αθλητισμού και εθελοντισμού Χ. Γαλανοπούλου που συντόνισε τη διαδικασία, ο σύμβουλος της Περιφέρειας σε ζητήματα οδικής ασφάλειας Κ. Λογοθέτης που συντόνισε την ασφαλή μετάβαση της αποστολής και εθελοντές του ΕΔΣΝΑ οι οποίοι βοήθησαν στη διανομή του υλικού.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:
«Σήμερα νιώθω ιδιαίτερη χαρά, τιμή και συγκίνηση γιατί όλοι μαζί αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι κανένας πολίτης σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας δεν είναι μόνος του. Είμαστε δίπλα σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, χτίζοντας μία γέφυρα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Ήρθαμε σήμερα εδώ στην Καρδίτσα  να παραδώσουμε το υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας στον εξαιρετικό συνάδελφο και στενό φίλο Κώστα Αγοραστό αλλά και να συμπαρασταθούμε στη δική του αγωνία για τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν στην ευρύτερη περιοχή τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Όπως είπε ο Υπουργός και εκλεκτός συνάδελφος γιατρός Κώστας Τσιάρας, είναι σίγουρο ότι η Πολιτεία έκανε ότι μπορούσε και θα κάνει και περισσότερα.
Εμείς, ως Αυτοδιοίκηση, με τη συμπαράσταση των πολιτών, των Δήμων και του Όλοι Μαζί Μπορούμε, με τους εργαζόμενους της Περιφέρειας μας, είμαστε εδώ για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας: Κανένας δεν είναι μόνος του. Είμαστε όλοι μαζί και όλοι μαζί θα οδηγήσουμε τη χώρα στην ανάπτυξη. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις αστυνομικές Διευθύνσεις Φθιώτιδας, Βοιωτίας καθώς και το αστυνομικό τμήμα Καρδίτσας για την διάθεση των περιπολικών που συνοδεύουν την αποστολή μας, την κοινοπραξία «Νέα Οδό» για την προσφορά της ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων μας, τους δεκάδες εθελοντές του ΕΔΣΝΑ που συνδράμουν την προσπάθεια μας, τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας αλλά και τους Δήμους της Αττικής, για την εποικοδομητική συνεργασία. Καλή δύναμη σε όλους.

Κώστας Τσιάρας, Υπουργός Δικαιοσύνης:
«Ο νομός Καρδίτσας δοκιμάστηκε με ένα μοναδικό τρόπο πριν λίγες ημέρες και η αλήθεια είναι ότι όλα όσα είδαμε είναι πρωτόγνωρα, με συνέπεια  απερίγραπτες καταστροφές απ άκρη σε άκρη του νομού. Σήμερα, μέσα από μια μεγάλη προσπάθεια που προηγήθηκε υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά και με αισθήματα ευγνωμοσύνης τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, σε μια έκφραση μοναδικής ανθρωπιάς που έχει μεγάλη ανάγκη η περιοχή μας. Η πολιτεία με γρήγορα αντανακλαστικά ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή. Σήμερα είμαστε μάρτυρες της εθελοντικής προσφοράς και ενός κινήματος που έχει ανάγκη η σύγχρονη πραγματικότητα και η σύγχρονη κοινωνία. Όντως, Όλοι Μαζί Μπορούμε. Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής για την πρωτοβουλία  που ανέλαβε σε συνεργασία με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια, αποδεικνύοντας ότι η προσφορά και ο εθελοντισμός έχουν πραγματικό ρόλο στην πρώτη γραμμή».

Κ. Αγοραστός-Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
«Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι, είναι να το κάνεις. Η μεγάλη αυτή προσφορά είναι σύμβολο αλληλεγγύης ανάμεσα στις Περιφέρειες και ανάμεσα στους Έλληνες. Γιατί εδώ, μέσα σε καθένα  από τα 22 φορτηγά,  διεισδύει η αγάπη,  η αλληλεγγύη  και το ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο. Ευχαριστούμε τους χιλιάδες ανθρώπους που σε σύντομο χρονικό διάστημα συνεισέφεραν. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη που από την πρώτη στιγμή ήταν μαζί μας. Ενδιαφέρθηκε, μαζί σχεδιάσαμε και οργάνωσε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Απέδειξε ότι η ταχύτητα, ο αυτοματισμός και η συνεργασία φέρνουν γρήγορα αποτελέσματα. Με ταχύτητα μεγάλη, λύνονται τα προβλήματα. Σήμερα είναι εδώ για να δείξει ότι Όλοι Μαζί Μπορούμε. Οι ώρες είναι δύσκολες. Οι προσφορές συνεχίζονται, από επώνυμους και ανώνυμους, δίνοντας οξυγόνο ελπίδας και ανάσα προοπτικής».