Παραδόθηκε νέο σχολικό συγκρότημα στo Ηλιακό Χωριό του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης

1,18 εκ. ευρώ στην ΠΕ Ηρακλείου για την αποκατάσταση των ζημιών, από την κακοκαιρία του 2022
24 Νοεμβρίου 2023
ΔΥΠΑ: Νωρίτερα το επίδομα ανεργίας και το δώρο Χριστουγέννων (ημερομηνία)
27 Νοεμβρίου 2023
Show all

Παραδόθηκε νέο σχολικό συγκρότημα στo Ηλιακό Χωριό του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης

Παραδόθηκε νέο σχολικό συγκρότημα στo Ηλιακό Χωριό του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης

Παραδόθηκε προς χρήση το νέο σχολικό συγκρότημα στην περιοχή του Ηλιακού Χωριού στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, το οποίο κατασκευάστηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020, με προϋπολογισμό 4.075.000 ευρώ.

Στην τελετή παραλαβής, όπου τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη υποδέχθηκε ο δήμαρχος Πεύκης-Λυκόβρυσης Τ. Μαυρίδης παρέστησαν: ο υπουργός και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας και Νίκος Ταχιάος, τα διοικητικά στελέχη των Κτιριακών Υποδομών Τιμολέων Κατσίπος και Αθανάσιος Γιάνναρης, η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, αντιδήμαρχοι κ.α.

Ειδικότερα το έργο υλοποιήθηκε από την ΚΤ.ΥΠ.ΑΕ. και συμπεριέλαβε ένα δημοτικό σχολείο και 2 νηπιαγωγεία με τη μέθοδο της προκατασκευής, καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης, αφού ευχαρίστησε θερμά τόσο τον δήμαρχο Πεύκης-Λυκόβρυσης Τ. Μαυρίδη όσο και τη διοίκηση της ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ για τη συνεργασία, ανέφερε ότι το έργο εντάχθηκε το 2016, αλλά προέκυψαν κάποιες δυσκολίες κατά την πορεία εξέλιξης της εργολαβίας, τα οποία ξεπεράστηκαν και σήμερα προσφέρονται δυο νέα σύγχρονα κτίρια για τις ανάγκες των μαθητών της Λυκόβρυσης.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε την προτεραιότητα της περιφέρειας ως προς την ανέγερση και ενίσχυση των σχολικών μονάδων και τόνισε ότι «στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, το οποίο ολοκληρώνεται επιτυχώς στο τέλος της χρονιάς με ποσοστό απορρόφησης άνω του 110%, έχουν χρηματοδοτηθεί: 22 Πράξεις για σχολικές υποδομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με προϋπολογισμό 37 εκατ. ευρώ. Ο απαραίτητος εξοπλισμός εκπαίδευσης, με προϋπολογισμό άνω των 8 εκατ. ευρώ και 7 πράξεις για ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων, με προϋπολογισμό 3,4 εκατ. ευρώ».

Σε σχέση με το μελλοντικό σχεδιασμό, πρόσθεσε ο περιφερειάρχης, έχουν χρηματοδοτηθεί 23 Πράξεις Μελετών Ωρίμανσης Νέων Σχολικών Μονάδων, συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ, από τις οποίες θα προκύψουν αντίστοιχες μελέτες για την κατασκευή των νέων σχολικών μονάδων.

Αναφερόμενος στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, είπε ότι έχουν προβλεφθεί πρόσθετες χρηματοδοτήσεις για: ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών σχολείων, βελτίωση προσβασιμότητας σε σχολικές υποδομές και σύγχρονο εξοπλισμό εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στο νέο ΠΕΠ «Αττική 2021-2027» 12 Πράξεις, προϋπολογισμού 33,6 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα:

11 Πράξεις νέων ή ενίσχυσης υφιστάμενων κτιριακών υποδομών εκπαίδευσης, προϋπολογισμού 26,5 ευρώ.
1 Πράξη για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού σε Σχολικές Μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προϋπολογισμού 7,1 ευρώ.
«Και θα συνεχίσουμε ασταμάτητα μέχρι το τέλος του χρόνου να εντάσσουμε ώριμες Πράξεις, είτε ανέγερσης σχολικών υποδομών είτε ενεργειακής αναβάθμισης, στο νέο ΠΕΠ», καθώς πρόκειται για μια επένδυση στις νέες γενιές, οι οποίες αποτελούν «το μέλλον της πατρίδας μας», επισήμαινε ο ίδιος.

Ο κ. Μαυρίδης αφού ευχαρίστησε όλους για την εξέλιξη, χαρακτήρισε πολύ σημαντική αυτήν την ημέρα για τον δήμο που παραλαμβάνει «ένα εξαιρετικό νέο σχολικό συγκρότημα». «Η εκπαίδευση αποτέλεσε κεντρική προτεραιότητα της δημοτικής μας αρχής από την πρώτη μας θητεία. Για τη βελτίωση των σχολικών μας μονάδων και για την κατασκευή νέων, που κατέστη επιτακτική με την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής, αξιοποιήσαμε κάθε πηγή χρηματοδότησης και συνεργασίας. Μαζί με το 6ο Νηπιαγωγείο Πεύκης, του οποίου η κατασκευή επίσης προχωρά από την ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ και βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης της τεχνικής μελέτης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, λύνουμε οριστικά το πρόβλημα της σχολικής στέγης για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στον δήμο μας», πρόσθεσε.