Παρακολούθηση από το Δήμο Λαυρεωτικής: Μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου

80 παρεμβάσεις για τη φροντίδα αστέγων τη νύχτα που πέρασε από τον δήμο Αθηναίων
16 Φεβρουαρίου 2021
Δήμος Καλλιθέας: Απαλλαγή δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις σε αναστολή
16 Φεβρουαρίου 2021
Show all

Παρακολούθηση από το Δήμο Λαυρεωτικής: Μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου

Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020 και εικονίζει την Κατερίνα Κοντού, μεταπτυχιακή φοιτήτρια και μέλος της ερευνητικής ομάδας που μελετά τα λύματα της Αττικής, να κρατά το δείγμα σε δοκιμαστικούς σωλήνες στο εργαστήριο της Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Αθήνα, Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020. Από την στιγμή που παραλαμβάνουν το δείγμα, αυτό μεταφέρεται σε δύο φυγοκεντρικούς σωλήνες των 50 ml για να ξεκινήσει το πρώτο στάδιο που αφορά το στάδιο της προσυγκέντρωσης του δείγματος. Οι ερευνητές τοποθετούν τους φυγοκεντρικούς σωλήνες μέσα σε μια συσκευή που λέγεται ψυχόμενη φυγόκεντρος, η οποία έχει ρυθμιστεί στους 4οC για να απομακρυνθούν τα σωματίδια μεγάλου μεγέθους και τα βακτήρια. Το επόμενο στάδιο αφορά την απομόνωση του ιικού φορτίου . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Η Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ., συνεχίζει την εβδομαδιαία λήψη δειγμάτων από το βιολογικό καθαρισμό της Κερατέας και τον βιολογικό καθαρισμό του Λαυρίου, προκειμένου να παρακολουθεί την εξέλιξη της νόσου Covid-19 στο Δήμο Λαυρεωτικής.
Στην τελευταία δειγματοληψία, στις 11.02.2021, παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου και στους δύο βιολογικούς καθαρισμούς.
Η ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων, η χρήση της μάσκας προσώπου και η τήρηση των αποστάσεων, αποτελούν τα πιο σημαντικά όπλα για τον περιορισμό της πανδημίας στην παρούσα φάση.
Σας παρακαλούμε να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, προστατεύοντας με τον τρόπο αυτό την υγεία τη δική σας, των δικών σας ανθρώπων και των συμπολιτών σας.