Παραχωρούνται 10 οικίσκοι σε Νοσοκομεία της Αττικής

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο ΧΥΤΑ Φυλής
31 Δεκεμβρίου 2020
Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της κυβέρνησης – Νέος ΥΠΕΣ ο Μ. Βορίδης
4 Ιανουαρίου 2021
Show all

Παραχωρούνται 10 οικίσκοι σε Νοσοκομεία της Αττικής

Μετά από αίτημα της Πρώτης και Δεύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής για την παραχώρηση οικίσκων (ISOBOX) προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω πανδημίας, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη παραχωρούνται 10 ειδικά διαμορφωμένοι οικίσκοι σε νοσοκομεία της Αττικής.
Συγκεκριμένα, με εντολή του Γ. Πατούλη ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος τους ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης προχώρησε στην εξασφάλιση των συγκεκριμένων οικίσκων οι οποίοι ξεκίνησαν να τοποθετούνται από χθες σε νοσοκομεία της Αττικής.
Με βάση το σχετικό σχεδιασμό θα παραδοθούν οικίσκοι στα Νοσοκομεία Ελπίς 1 ISOBOX, Άγιος Σάββας 1 ISOBOX, στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά Αγ. Παντελεήμων 2 ISOBOX, στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Αγ. Βαρβάρα 2 ISOBOX, στο Θριάσιο 3 ISOBOX και στο Ασκληπιείο 1 ISOBOX.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θ. Βαθιώτη, προχώρησε στην παράδοση του πρώτου οικίσκου στο Νοσοκομείο Ελπίς, ενώ τις επόμενες ημέρες δρομολογείται η παράδοση και των υπολοίπων. Τον εξοπλισμό παρέλαβε ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Ελπίς Θ. Τρίκας, παρουσία στελεχών του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου.
Ο κ. Τρίκας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την προσφορά, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους κινήσεις έχουν μεγάλη σημασία στην εποχή που ζούμε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Γ. Πατούλης θα είναι στο πλευρό τους και στο μέλλον.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε: «Σήμερα είναι μεγάλη μου χαρά που με αφορμή την παράδοση του isobox μου δίδεται η δυνατότητα να βρεθώ κοντά στο αξιόμαχο υγειονομικό προσωπικό του Ελπίς, ενός νοσοκομείου που προσφέρει διαχρονικά τις υπηρεσίες του στους πολίτες. Η Περιφέρεια Αττικής, εγώ προσωπικά και ο Αντιπεριφερειάρχης ο κ Βαθιώτης που είναι μαζί μου, θα είμαστε κοντά στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της Αττικής στην προσπάθεια περεταίρω αναβάθμισης του εξοπλισμού και των υποδομών τους. Ήδη με πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει έχει εξασφαλιστεί μηχανολογικός εξοπλισμός, όπως αξονικοί και μαγνητικοί τομογράφοι, ψηφιακοί στεφανιογράφοι, ακτινοσκοπικά συγκροτήματα, κ.ά..»
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νοσοκομείο ο Γ. Πατούλης μαζί με τον υποδιοικητή κ. Τρίκα και υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφθηκαν το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου στο οποίο θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός για τον Covid 19. Όπως επισήμανε ο Περιφερειάρχης «πρόκειται για ένα κέντρο το οποίο θα δώσει τη δική του μάχη το επόμενο χρονικό διάστημα για να μπορέσουμε να ανοίξουμε τις κοινωνίες μας».