Ν. Παπαδάκης: Η Περιφέρεια Αττικής στον αστερισμό της ανακύκλωσης

Πράσινο Κίνημα: Το Πολυτεχνείο είναι η απόδειξη ότι οι αγώνες δεν πάνε χαμένοι
15 Νοεμβρίου 2019
Bravo! Πρωτοβουλίες για τη δημιουργία της Ελλάδας του αύριο
18 Νοεμβρίου 2019
Show all

Ν. Παπαδάκης: Η Περιφέρεια Αττικής στον αστερισμό της ανακύκλωσης

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιβάλλοντος στη συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο και τον Διευθ. Συμβ. του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια” και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιβάλλοντος Νίκος Παπαδάκης συμμετείχε στην πρόσφατη συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) Ν. Χιωτάκη και το Διευθύνων Σύμβουλο Γ. Σιδέρη.
Στο επίκεντρο τη συνάντησης βρέθηκαν η ανακύκλωση, η υλοποίηση κοινών δράσεων και η ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασιών βρέθηκαν
Έγινε αναφορά στις δυνατότητες και στους στόχους μείωσης των απορριμμάτων και της χρήσης της πλαστικής σακούλας, καθώς και στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε συνεργασία Περιφέρειας και ΕΟΑΝ.


Ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συντονισμού και συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που θα τεθούν στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ και του σχεδίου για άμεση ανακύκλωση και κλιμακωτή εφαρμογή της Διαλογής στην Πηγή.

Ν. Παπαδάκης: “Θα δημιουργηθούν πάνω από 1000 Γωνιές Ανακύκλωσης στην Αττική”
Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιβάλλοντος Νίκος Παπαδάκης ανέφερε σε δήλωσή του: «Η Περιφερειακή Αρχή, όπως έχει τεθεί εξ αρχής από τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, προωθεί μία νέα φιλοσοφία όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η Πρόληψη –eco design, η Διαλογή στην Πηγή, η Επανάκτηση και η Επαναχρησιμοποίηση των απορριμμάτων καθώς και η ανάπτυξη του δικτύου των καφέ κάδων, για την αποκομιδή των βιοαποβλήτων, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής.
Με βάση το σχεδιασμό μας και τα Τοπικά Σχέδια σε συνεργασία με τους Δήμους, μέχρι το τέλος του 2021 θα δημιουργηθούν πάνω από 1000 Γωνιές Ανακύκλωσης και το 2020 έχει ανακηρυχτεί έτος Ανακύκλωσης και eco design. Οφείλουμε όλοι μαζί να συμβάλλουμε σε μία δημιουργική και αποτελεσματική συνεργασία, προκειμένου να συσταθεί ενιαίο μέτωπο αντιμετώπισης της μέχρι σήμερα αποτυχημένης και παρωχημένης διαχείρισης των απορριμμάτων. Η Περιφέρεια Αττικής έχει εισέλθει στον αστερισμό της Ανακύκλωσης.»