Πειραιάς- #EUBeachCleanup: Δράση καθαρισμού του Όρμου της Αφροδίτης και της Πειραϊκής, το Σάββατο 16/9

Ηράκλειο: Έκθεση αρχιτεκτονικού διαγωνισμού των προσχεδίων για την βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας
15 Σεπτεμβρίου 2023
Κατάργηση ΝΠΔΔ δήμων -Συνενώσεις επιτροπών – Δείκτες «παρακολούθησης» ΟΤΑ
16 Σεπτεμβρίου 2023
Show all

Πειραιάς- #EUBeachCleanup: Δράση καθαρισμού του Όρμου της Αφροδίτης και της Πειραϊκής, το Σάββατο 16/9

Πειραιάς- #EUBeachCleanup: Δράση καθαρισμού του Όρμου της Αφροδίτης και της Πειραϊκής, το Σάββατο 16/9

Ο Δήμος Πειραιά, τα ευρωπαϊκά προγράμματα Europe Direct Piraeus & BluAct, και το Destination Piraeus μετέχουν στην Ευρωπαϊκή καμπάνια #Eu_Beach_Cleanup, για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, διοργανώνοντας δράση καθαρισμού του Όρμου της Αφροδίτης και της Πειραϊκής, αύριο Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στις 10:30. Στο πλαίσιο αυτό απευθύνουν κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στην εν λόγω πρωτοβουλία.

«Μαζί μας θα βρίσκονται, με ομάδες εθελοντών, Το Χαμόγελο του Παιδιού, η UNESCO Πειραιώς και Νήσων, το Κοινωνικό ΕΚΑΒ, η Zeuxis και το Mellon LAB.Ελάτε να δώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα για καθαρές ακτές, να παίξουμε και να διασκεδάσουμε», αναφέρουν στο κάλεσμά τους.

Κουκλοθέατρο, παιδικά εργαστήρια και βεβαίως τα αγαπημένα σε όλους μας Στρουμφάκια -πρεσβευτές της καμπάνιας #Eu_Beach_cleanup- θα είναι εκεί για να μάθουν στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, τη σημασία της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος και των ακτών.

https://piraeus.gov.gr/wp-content/uploads/2023/09/3698_n.jpg

Τη δράση συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Εξωστρέφειας και Τουρισμού και η Διεύθυνση Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Όπως σημειώνεται, ο Δήμος Πειραιά είναι πρωτοπόρος στον σχεδιασμό και την υλοποίηση συγκεκριμένης στρατηγικής για τη «Γαλάζια Οικονομία», τοποθετώντας τη θάλασσα στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη της πόλης, με ένα ευρύ πλέγμα παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών.

Η καμπάνια «Eu Beach Cleanup» είναι μια δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και το Act Now και τα «μπλε φιλαράκια» μας, τα Στρουμφάκια.