Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο στο Δήμο Αγρινίου

Διαβάστε στο otanews.gr ολόκληρο το νομοσχέδιο για το νέο εκλογικό σύστημα των ΟΤΑ
2 Φεβρουαρίου 2021
Σε έργα τέχνης μετατρέπονται τα ΚΑΦΑΟ στον Άλιμο
2 Φεβρουαρίου 2021
Show all

Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο στο Δήμο Αγρινίου

Σύμβαση για την προμήθεια εγκατάσταση και λειτουργία Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου στον Δήμο Αγρινίου, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», υπέγραψε ο Γιώργος Παπαναστασίου.

Το έργο, προϋπολογισμού 274. 040 ευρώ, προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία Συστήματος Παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, δηλαδή τη δημιουργία μιας πλατφόρμας παροχής ανοικτών δεδομένων ποιότητας του αέρα, με χρήση σύγχρονων αισθητήρων.

Τα δεδομένα, όπως σημειώνεται, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μελλοντικές δράσεις με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και την εφαρμογή προληπτικών μέτρων στις περιπτώσεις που προβλέπονται επίπεδα ρύπανσης που μπορεί να είναι επικίνδυνα για το γενικό πληθυσμό ή ευαίσθητες ομάδες.

Το έργο περιλαμβάνει ακόμη Σύστημα Παρακολούθησης του περιβάλλοντος με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων και Σύστημα Παρακολούθησης Υδάτινων Πόρων, με τη λειτουργία τηλεμετρικού συστήματος ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου.

“Προβλέπεται ακόμη η χρήση πλατφόρμας επικοινωνίας και συμμετοχικού χωρικού σχεδιασμού, σύμφωνα με την οποία οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης θα μπορούν να αξιοποιούν στοιχεία που αφορούν το σχεδιασμό των έργων της πόλης, ζητώντας από τους πολίτες να συμμετέχουν και να διαμορφώσουν συλλογικά τα χαρακτηριστικά των έργων και των παρεμβάσεων”, ενημερώνει σχετικά ο Δήμος Αγρινίου.

«Με αυτό το σχέδιο αποδεικνύουμε ότι επενδύοντας στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την ενημέρωση των πολιτών, προστατεύουμε την εθνική περιουσία μας. Αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα συμβάλλουμε για μια περιβαλλοντικά υγιή, βασισμένη στις αρχές και τις αξίες της βιώσιμης ανάπτυξης αναβάθμιση του περιβάλλοντος που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας», δήλωσε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.