Περιφέρεια Αττικής: Επί ποδός επί 3 συνεχόμενες μέρες τα συνεργεία Πολιτικής Προστασίας

ΣΠΑΠ: Καθαρισμός της Πηγής Καρακαντά
17 Φεβρουαρίου 2021
Π.Ε. Κοζάνης: Μελετάται η παραχώρηση παραλίμνιων εκτάσεων της ΔΕΗ στους ΟΤΑ
17 Φεβρουαρίου 2021
Show all

Περιφέρεια Αττικής: Επί ποδός επί 3 συνεχόμενες μέρες τα συνεργεία Πολιτικής Προστασίας

Σε πλήρη επιχειρησιακή κινητοποίηση συνεχίζουν να βρίσκονται επί τρίτη συνεχόμενη μέρα τα συνεργεία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες και ρίχνοντας χιλιάδες τόνους αλατιού, κατάφεραν να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους που είναι στην διοικητική ευθύνη της Περιφέρειας.

Παράλληλα με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη συνδράμουν την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν και οι Δήμοι, προκειμένου να διασφαλιστεί η προσβασιμότητα των δρόμων αλλά και η ασφάλεια των πολιτών. Σε συνεργασία με την ΕΜΑΚ και υπό το γενικότερο συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με οχήματα και 100 ειδικά μηχανήματα συνδράμει στην αποκατάσταση των προβλημάτων, σε περιπτώσεις όπου τα προβλήματα είναι μεγάλα, όπως στο Δήμο Διονύσου που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στο Δήμο Διονύσου έχουν σταλεί από την Περιφέρεια 2 ειδικά μηχανήματα, ενώ επιτόπου μεταβαίνει αυτή την ώρα ο κ. Πατούλη προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση και τις ανάγκες που υπάρχουν.

Να σημειωθεί πως ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εξασφάλιση της προσβασιμότητας στα νοσηλευτικά ιδρύματα αλλά και σε περιπτώσεις παροχής βοήθειας σε πολίτες που κινδυνεύουν.

Είναι ώρα ο ΔΕΔΔΗΕ να αναλάβει τις ευθύνες του για τις διακοπές ρεύματος σε χιλιάδες νοικοκυριά

Με αφορμή αναφορές που έκαναν λόγο για ευθύνη της Περιφέρειας για τη μη εξασφάλιση πρόσβασης στα σημεία που υπάρχουν βλάβες του δικτύου της ΔΕΗ, ο κ. Πατούλης διευκρινίζει πως ο ΔΕΔΔΗΕ είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο και επισημαίνει τα εξής:

«Είναι ανεπίτρεπτο σε αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες να μένουν περίπου 250.000 νοικοκυριά για τόσες πολλές ώρες, χωρίς ρεύμα. Εξίσου ανεπίτρεπτο είναι κάποιοι να προσπαθούν να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες. Μπορεί να είναι ακραία τα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν, αλλά ο κάθε φορέας οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και τώρα οφείλει να το κάνει και ο ΔΕΔΔΗΕ και να αποκαταστήσει άμεσα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στις χιλιάδες οικογένειες. Αλήθεια τι έχει κάνει σε προληπτικό επίπεδο όλο το προηγούμενο διάστημα; Εμείς συνεχίζουμε και κάνουμε το καθήκον μας δίνοντας καθημερινά μάχη με το προσωπικό και τα μηχανήματα που διαθέτουμε, για να κρατήσουμε τους δρόμους ευθύνης μας, ανοικτούς, ενώ συμβάλλουμε και στη διάνοιξη οδικών δικτύων εκτός αρμοδιότητας μας.
Το επιχείρημα που επικαλέστηκε ο ΔΕΔΔΗΕ πως δεν κατάφερε να αποκαταστήσει το ρεύμα σε κάποιους δήμους λόγω προβλημάτων προσβασιμότητας των δρόμων κατέρρευσε. Αλλιώς πως εξηγεί πως σε Δήμους όπως το Μαρούσι, το Ψυχικό, η Νέα Ιωνία η Μεταμόρφωση και σε άλλους όπου οι δρόμοι ήταν και είναι ανοικτοί, δεκάδες οικογένειες εξακολουθούν να μην έχουν ρεύμα; Σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ο ΔΕΔΔΗΕ να συνεργάζεται στενά με τους Δήμους. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να είναι έμπρακτα στο πλευρό των πολιτών και να συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία της ζωής τους αλλά και στη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους».