Περιφέρεια Αττικής, Λαϊκές Αγορές και Όλοι Μαζί Μπορούμε ενώνουν δυνάμεις

Επιπλέον κονδύλια 2,62 εκατ. € αγροτικής οδοποιίας διεκδικεί ο Δήμος Άργους Ορεστικού
28 Ιουνίου 2022
Εκλογές: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για ψήφο αποδήμων και έλεγχο προεκλογικών δαπανών -Αφορά και αιρετούς
29 Ιουνίου 2022
Show all

Περιφέρεια Αττικής, Λαϊκές Αγορές και Όλοι Μαζί Μπορούμε ενώνουν δυνάμεις

Περιφέρεια Αττικής, Λαϊκές Αγορές και Όλοι Μαζί Μπορούμε ενώνουν δυνάμεις

Άλλο ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης επιτυγχάνεται με τη συνεργασία που ξεκινούν η Περιφέρεια Αττικής, οι άνθρωποι των λαϊκών αγορών και τα στελέχη του Όλοι μαζί Μπορούμε. Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας καθιερώνεται σημείο προσφοράς και αγάπης για το συνάνθρωπο σε κάθε λαϊκή αγορά. Καταναλωτές, παραγωγοί και έμποροι θα προσφέρουν στο «καλάθι της αλληλεγγύης» προϊόντα τα οποία στη συνέχεια θα διατίθενται σε κοινωφελή ιδρύματα που φιλοξενούν ευάλωτες ομάδες.
Η σχετική δράση η οποία θα ξεκινήσει να υλοποιείται άμεσα συμφωνήθηκε με την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής.
Με την υπογραφή του Συμφώνου σηματοδοτείται η έναρξη ενός νέου προγράμματος έμπρακτης παροχής σιτιστικής συνδρομής προς τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν ανάγκη, με προϊόντα από τις Λαϊκές Αγορές. Μέσω του προγράμματος, που προβλέπει την τοποθέτηση πάγκων στις Λαϊκές Αγορές για τη συγκέντρωση υλικών τα οποία θα προωθούνται σε ιδρύματα της Αττικής, οι πολίτες αλλά και οι επαγγελματίες των Λαϊκών Αγορών, θα έχουν την ευκαιρία να συνδράμουν τους συνανθρώπους μας με ουσιαστικό και άμεσο τρόπο, προσφέροντας μάλιστα φρέσκα, ποιοτικά και επιλεγμένα προϊόντα των Λαϊκών Αγορών της Αττικής.
Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπογράφουν, πέραν του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο Ι. Σπανολιός, Διαχειριστής του Ολοι Μαζί Μπορούμε, ο Δ. Μουλιάτος, Πρόεδρος της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, ο Π. Μόσχος, Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών και ο Κ. Στουραΐτης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής. Παρόντες επίσης ήταν ο Στ. Μελάς, Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών, ο Χ. Πασβαντίδης, Προϊστάμενος της Δ/νσης Λαϊκών αγορών.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων:
«Με αίσθημα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, προχωρούμε σε ακόμα μια δράση προσφοράς, αξιοποιώντας την εξαιρετική μας συνεργασία με τους ανθρώπους των Λαϊκών Αγορών και το Όλοι Μαζί Μπορούμε. Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να επισφραγίσουμε την πρωτοβουλία δράσης για τη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας, με την κοινή υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τους τρεις Προέδρους των Ομοσπονδιών των εμπόρων, αλλά και των παραγωγών των λαϊκών αγορών ως Περιφέρεια αλλά και με το Όλοι μαζί μπορούμε. Μέσα από τη δράση μας αυτή, διαμέσου των Λαϊκών Αγορών της Αττικής, κάθε μέρα θα συγκεντρώνονται ποιοτικά προϊόντα σε διακριτό χώρο και θα διατίθενται στους συμπολίτες μας αλλά και σε κοινωφελείς οργανισμούς. Η συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με τις τρεις Ομοσπονδίες αλλά και το Όλοι μαζί μπορούμε αποτελεί εγγύηση για να καταφέρουμε να πάνε φρέσκα προϊόντα εκεί που τα έχουν ανάγκη. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε για έναν κοινό σκοπό προς όφελος του πολίτη. Πρέπει να αναφερθώ και στο επιτυχημένο πρόγραμμα ενημέρωσης για την ανακύκλωση, που υλοποιήθηκε με στόχο να διαμορφώσουμε μια νέα κουλτούρα στο τρόπο διαχείρισης, ανακύκλωσης και ορθολογικής επαναχρησιμοποίησης και ελαχιστοποίησης των απορριμμάτων μας με την πολύ σημαντική συνδρομή των ανθρώπων των Λαϊκών Αγορών. Με αυτόν τον τρόπο μπόρεσε να φθάσει στους πολίτες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε μέγιστο βαθμό. Έτσι και σε αυτή μας τη δράση, είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε αντίστοιχα αποτελέσματα, οι πολίτες θα ανταποκριθούν και θα συμμετάσχουν, επιβεβαιώνοντας τα ανακλαστικά τους σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας. Η Περιφέρεια Αττικής προβαίνει με αποφασιστικότητα σε συγκεκριμένες πράξεις ώστε να δημιουργήσει πρότυπες Λαϊκές Αγορές στην Αττική, όχι απλά χώρους συμφερουσών αγορών, αλλά προσφοράς αναβαθμισμένων και ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, σημεία συνάντησης, ενημέρωσης, εξωστρέφειας με κοινωνικό πρόσωπο. Θέλω να ευχαριστήσω λοιπόν όλους όσοι συμπορεύονται στο όραμά μας συμβάλλοντας στην πραγματοποίησή του, τον αγαπητό φίλο, τον Δημήτρη Μουλιάτο και τον κ. Μόσχο αλλά και τον κ. Στουραΐτη για τη σημαντική τους αυτή συμπόρευση. Είναι ο καθένας τους ένας κρίκος σε αυτή τη μεγάλη αλυσίδα του Όλοι μαζί μπορούμε μαζί με την Περιφέρεια Αττικής».

Δημήτρης Μουλιάτος, Πρόεδρος της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών
Η σημερινή είναι μια πολύ σημαντική μέρα, είναι η συνέχεια της προσπάθειας του κοινωνικού έργου που επιτελεί η λαϊκή αγορά προς την κοινωνία και που λαμβάνει νέες διαστάσεις με αυτό το συμβόλαιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας, των Ομοσπονδιών αλλά και του Όλοι μαζί Μπορούμε. Θέλω να συγχαρώ τον Περιφερειάρχη για αυτήν την πρωτοβουλία αλλά και τον διευθυντή των λαϊκών αγορών τον κύριο Χάρη Πασβαντίδη. Πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο θα αναδείξουμε και τις λαϊκές αγορές αλλά και το έργο που επιτελούν προς την κοινωνία

Παντελής Μόσχος, Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών
Η ΠΟΣΠΛΑ και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών και ιδιαίτερα της Αττικής, για άλλη μία φορά θα είναι κοντά στην Περιφέρεια και στο Όλοι Μαζί Μπορούμε για να συγκεντρώσουμε αγροτικά προϊόντα για κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη αλλά και για ιδρύματα. Όλοι μαζί. και οι τρεις ομοσπονδίες και η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης, ο διευθυντής, ο κύριος Πασβαντίδης που θα αναλάβει το συντονισμό σε όλο αυτό το εγχείρημα, θα προχωρήσουμε όλοι μαζί έτσι ώστε για μία ακόμα φορά να δείξουμε τη δυναμική των λαϊκών αγορών και την προσπάθεια που κάνουν ώστε να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη

Κωνσταντίνος Στουραΐτης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής
Οι τρεις ομοσπονδίες είναι παρούσες εδώ σήμερα στηρίζοντας μια σημαντική πρωτοβουλία. Αισθανόμαστε πάρα πολύ γερά στα πόδια μας με τη στήριξη του Περιφερειάρχη προς τις λαϊκές αγορές. Έτσι και εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να του ανταποδώσουμε τη δύναμη που δίνει στους εργαζόμενους των λαϊκών αγορών Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Πασβαντίδη, τον κύριο Μελά, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και υποσχόμαστε και οι τρεις πρόεδροι των ομοσπονδιών ότι θα φανούμε αντάξιοι απέναντι στον περιφερειάρχη και στο κοινωνικό έργο που έχουμε αναλάβει.