Περιφέρεια Αττικής: Ολοκληρωμένο master plan για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών

Κυβερνητικό μπλοκ κατά των Λατομείων
9 Δεκεμβρίου 2021
Καταργείται το υπέρ των δήμων τέλος φυσικού αερίου και η συμμετοχή τους στα ΔΣ των εταιρειών διανομής αερίου
10 Δεκεμβρίου 2021
Show all

Περιφέρεια Αττικής: Ολοκληρωμένο master plan για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών

Για πρώτη φορά η Περιφέρεια Αττικής αντιμετωπίζει με ολιστικό τρόπο το ζήτημα της αποτελεσματικής διαχείρισης των καταστροφών που προκαλούν φυσικά φαινόμενα και των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, με στόχο να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ζωής και των περιουσιών των πολιτών του Λεκανοπεδίου.
Σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, ανατέθηκε η καταγραφή της κατάστασης, η εκπόνηση των αναγκαίων μελετών και ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης σε μια ικανή ομάδα επιστημονικών συνεργατών από το ΕΚΠΑ και το Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Το master plan περιλαμβάνει: Την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης. Τους κινδύνους ανά περιοχή . Το σύνολο των έργων και παρεμβάσεων που απαιτούνται , τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Την κοστολόγηση των παρεμβάσεων. Τους τρόπους συμμετοχής των πολιτών και την εκπαίδευσή τους στο πλαίσιο των σχεδίων πολιτικής προστασίας που θα υλοποιηθούν με τη συνεργασία της Περιφέρειας και των Δήμων της Αττικής.
Οι βασικοί άξονες του σχεδίου παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής , προκειμένου να ενημερωθούν όλες οι παρατάξεις πάνω στους άξονες αυτούς . Επισημάνθηκε επίσης από τη Διοίκηση της Περιφέρειας πως το master plan είναι ένα δυναμικό σχέδιο, το οποίο συμπληρώνεται διαρκώς με τις επισημάνσεις και υποδείξεις των επιστημόνων και είναι σημαντικό πως η Περιφέρεια Αττικής, είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που έχει προχωρήσει στην εκπόνηση ενός τέτοιου σχεδίου.