Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ετοιμάζεται γραφείο προσέλκυσης επενδύσεων

Ορίζοντες Ηπείρου: “Και άλλο πρόστιμο στην Περιφέρεια Ηπείρου λόγω κακών χειρισμών Καχριμάνη”
16 Ιανουαρίου 2024
Ισχυρό το Πράσινο Κίνημα στις Ευρωεκλογές
17 Ιανουαρίου 2024
Show all

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ετοιμάζεται γραφείο προσέλκυσης επενδύσεων

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ετοιμάζεται γραφείο προσέλκυσης επενδύσεων

Σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται πως βρίσκονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία και σύσταση «γραφείου προσέλκυσης επενδυτών» από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενέργεια για την οποία είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο νυν Περιφερειάρχης, Γιώργος Αμανατίδης.

Το συγκεκριμένο ειδικό γραφείο θα έχει το ρόλο της ενημέρωσης και της υποστήριξης επενδυτών οι οποίοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στη Δυτική Μακεδονία, ενώ θα λειτουργεί και ως «συνεργάτης» των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της έκδοσης των αδειών και όσων απαιτούνται ώστε να τρέξει πιο γρήγορα κάθε διαδικασία.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τρέχουν τη σύσταση του γραφείου προσέλκυσης επενδυτών, το οποίο θα διαθέτει και ένα γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών από όπου ο επενδυτής θα μπορεί να βρίσκει εύκολα και γρήγορα που μπορεί να στήσει την επιχείρησή του στην περιοχή.

Η πρόβλεψη για το πρώτο τρίμηνο το 2024, ίσως να είναι αρχικά φιλόδοξη καθώς απαιτείται η εύρεση του χρηματοδοτικού εργαλείου για τη σύσταση του γραφείου και η στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό, είναι δεδομένο όμως πως η έναρξη λειτουργίας του δεν θα καθυστερήσει ιδιαίτερα σύμφωνα με πηγές της Περιφέρειας.

Δεν αποκλείεται μάλιστα η χρηματοδότησή του να γίνει μέσω του προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.