Περιφέρεια Θεσσαλίας: Οι υποσχέσεις και οι εκβιασμοί Μητσοτάκη «θάφτηκαν» στη λάσπη

Δήμος Θεσσαλονίκης: Νέος δήμαρχος ο Στέλιος Αγγελούδης
16 Οκτωβρίου 2023
Θάνος Πατσέλος: Το κρυφό όπλο του νέου δημάρχου Αθηναίων
17 Οκτωβρίου 2023
Show all

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Οι υποσχέσεις και οι εκβιασμοί Μητσοτάκη «θάφτηκαν» στη λάσπη

(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister's Office)

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Οι υποσχέσεις και οι εκβιασμοί Μητσοτάκη «θάφτηκαν» στη λάσπη

Ο πρωθυπουργός και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης του, χρησιμοποίησαν κάθε μέσο και τρόπο προκειμένου να πετύχουν την επανεκλογή του «γαλάζιου» Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού στη Θεσσαλία και να ανατρέψουν την αρνητική εικόνα του μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Αρχικά το υπουργικό συμβούλιο «μετακόμισε» στο Θεσσαλικό κάμπο. Συσκέψεις επί συσκέψεων πραγματοποιήθηκαν με τον κ. Αγοραστό, στο «κάδρο», τους υπουργούς να ανακοινώνουν μέτρα στήριξης και να επιχειρούν να εμφανίσουν τον νυν Περιφερειάρχη ως τον …καταλληλότερο για την «ανασυγκρότηση» της Θεσσαλίας μετά τις τεράστιες καταστροφές.

Σε αυτή την επιχείρηση συμμετείχε μέχρι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ακόμα και παραμονή των δεύτερων εκλογών βρέθηκε στη Θεσσαλία για να στηρίξει την προσπάθεια του κ. Αγοραστού.

Το σκηνικό συμπλήρωσε και ωμός εκβιασμό της κυβέρνησης, δια στόματος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας ενόψει του β’ γύρου.

Ο κ. Αυγενάκης, ωμά και κυνικά συνέδεσε τις αποζημιώσεις και τα ευρύτερα μέτρα στήριξης με την επανεκλογή του Κ. Αγοραστού. Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης, εκβίασε αγρότες και κτηνοτρόφους πως για να πάρουν γρήγορα της αποζημιώσεις πρέπει να… ψηφίσουν τον Κώστα Αγοραστό.

Μάλιστα και ο ίδιος ο απερχόμενος Περιφερειάρχης δήλωσε πως στο έργο της αποκατάστασης της περιοχής, «πρέπει να υπάρξει συνέχεια», υπονοώντας την ανανέωση της θητείας του.

Τελικά οι κυβερνητικοί εκβιασμοί δεν πέρασαν. Ο Κώστας Αγοραστός αν και είχε συγκεντρώσει 41,37% την πρώτη Κυριακή – με τον Δημήτρη Κουρέτα (που στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ) να συγκεντρώνει 34,11% – έχασε την Περιφέρεια της Θεσσαλίας από τον αντίπαλό του που πήρε κεφάλι σχεδόν 2ο μονάδες την δεύτερη Κυριακή.

Η έπαρση, οι απειλές και οι εκβιασμοί «θάφτηκαν» στη λάσπη με τη ΝΔ να χάνει μια πολύ κρίσιμη Περιφέρεια που αποτελούσε και προσωπικό στοίχημα του πρωθυπουργού η ανακατάληψη της…