Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Έξι έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων κτιρίων

Παπαστεργίου: Συνεργασία Δήμων με επιχειρήσεις για να προχωρήσει η Αυτοδιοίκηση σε νέα εποχή
3 Φεβρουαρίου 2020
Υπεγράφη η Σύμβαση για την Αναβάθμιση του Χ.Υ.Τ.Α. Ναυπάκτου
3 Φεβρουαρίου 2020
Show all

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Έξι έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων κτιρίων

Έξι έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτηρίων εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», με συνολικό προϋπολογισμό 5.564.307 ευρώ.

Πρόκειται για τα έργα:
Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτηρίων Δήμου Κέρκυρας (προϋπολογισμού 2.325.000ευρώ) με δικαιούχο το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας.
Πιο συγκεκριμένα, αφορά τις σχολικές μονάδες:

1ου και 2ου Γενικών Λυκείων
3ου ου Γενικού Λυκείου
7ου Δημοτικού Σχολείου
6ου Δημοτικού Σχολείου
Δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια του Ιονίου Πανεπιστημίου (προϋπολογισμού 1.343.872,95 ευρώ) με δικαιούχο το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Πιο συγκεκριμένα αφορά στο κτήριο του Τμήματος Μουσικών σπουδών στο Παλαιό Φρούριο, καθώς και το κτήριο της Φοιτητικής Εστίας.
Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων Ραδιοφωνικών Σταθμών ΕΡΤ Κέρκυρας και Ζακύνθου (προϋπολογισμού 250.000 ευρώ) με δικαιούχο την ΕΡΤ
Ενεργειακή Αναβάθμιση του κτηρίου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας (προϋπολογισμού 439.008 ευρώ) με δικαιούχο την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Ενεργειακή Αναβάθμιση 3ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ζακύνθου (προϋπολογισμού 401.876,15 ευρώ) με δικαιούχο το Δήμο Ζακύνθου
Αξιοποίηση Συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου (προϋπολογισμού 853.904,92 ευρώ) με δικαιούχο το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.
Οι παρεμβάσεις θα έχουν ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης με, κατά περίπτωση, αντικαταστάσεις κουφωμάτων, ενίσχυση θερμομόνωσης, χρήση σύγχρονων κλιματιστικών φωτοβολταϊκών συστημάτων, αντλιών θερμότητας, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες Led, τοποθέτηση συστημάτων αυτοματισμού, κ.α., ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις του κάθε κτηρίου, σε τρόπο ώστε το κτήριο να αναβαθμιστεί ενεργειακά σε Κατηγορία Β.

Τα παραπάνω έργα εντάσσονται στον Άξονα προτεραιότητας 2 –«Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).